Ιεράπετρα

Τι γίνεται με τις βλάβες και τα σπασίματα στα δίκτυα της Ιεράπετρας


Πολλές και ταυτόχρονες είναι οι βλάβες που έχουν προκύψει στα δίκτυα τις τελευταίες μέρες μέσα στην Ιεράπετρα, προκαλώντας ερωτήματα σε κατοίκους και βέβαια ταλαιπωρία αφού σε πολλές περιπτώσεις κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι σκαμμένοι και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με σχετική δυσκολία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Κορνάρος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως πρόκειται για μια πληθώρα βλαβών που προέκυψαν ταυτόχρονα κάποιες σε κεντρικά δίκτυα και κάποιες σε δευτερεύοντα και παλαιωμένες παροχές που έχουν προβλήματα. Έτσι λοιπόν υπήρχε η ανάγκη για μικρότερες η μεγαλύτερες παρεμβάσεις και σκαψίματα σε πολλά σημεία.

Ο κ. Κορνάρος τόνισε πως η ταλαιπωρία είναι μεγάλη γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα με αποτέλεσμα να γίνονται μεγάλες τομές και να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για αποκατάσταση των δρόμων. Επιπλέον η υγρασία μετά τα έργα είναι μεγάλη γιαυτό και δεν μπορεί να γίνει άμεσα η αποκατάσταση, και σε κάποιες περιπτώσεις οι κώνοι θα μείνουν περίπου για δέκα μέρες.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι σε διαδικασία για μια προμήθεια μηχανήματος που θα μπορεί να εντοπίζει ακριβώς τα σημεία των βλαβών, ενώ η ολική αποκατάσταση των δρόμων αναμένεται να καθυστερήσει αφού όπως είπε ο κ. Κορνάρος θα πρέπει να γίνει μια συνολική προμήθεια ασφαλτικού υλικού.

Παρέμβαση για τον βιολογικό

Μετά από παράπονα ακροατών του Ράδιο Λασίθι για την άσχημη μυρωδιά που υπάρχει από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, ο κ. Κορνάρος τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα και χρειάζεται μια σύνθετη παρέμβαση σε όλες τις μονάδες του βιολογικού. Απαιτούνται πολλά χρήματα, ανέφερε και η Υπηρεσία προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση. Η εικόνα δεν είναι η καλύτερη, τόνισε ο κ. Κορνάρος, όμως ανέφερε πως καθημερινά γίνονται παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το πρόβλημα.

Καμμένα αρδευτικά από την πυρκαγιά στην Ανατολή

Σε  ό,τι αφορά τα καμμένα δίκτυα που προέκυψαν από την πυρκαγιά στην Ανατολή ο αντιδήμαρχος τόνισε πως η καθυστέρηση στην αποκατάσταση οφείλεται κυρίως στη γραφειοκρατία, και δεν θα μπορούσε να έχει κάτι πιο γρήγορα. Όπως ανέφερε μετά το κονδύλι που διέθεσε η Περιφέρεια, έγινε διαγωνισμός, βρέθηκε ο ανάδοχος και έχει έρθει το μεγαλύτερο μέρος των σωλήνων, ενώ ο εργολάβος πιέζεται για να ξεκινήσει  μέσα στην εβδομάδα. Ο κ. Κορνάρος, τόνισε πως τα θερμοκήπια έχουν νερό, οι γεωτρήσεις δουλεύουν και τα προβλήματα υπάρχουν στα αρδευτικά που ποτίζονται κυρίως χωράφια με ελιές.


Σχολίασε το
Στην κορυφή