Ιεράπετρα

Tην Κυριακή η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ευγενίου


Ολοκληρώθηκε η  Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης που συγκλήθηκε για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εξόδιου Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου θα γίνει την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απόψε το βράδυ μετά τις 10 θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Ευγενίου στον Άγιο Γεώργιο

Όπως αποφασίστηκε το πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας φέρει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και τον επικήδειο στην διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας θα εκφωνήσει ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος. Επίσης από το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου έως και το πρωί της ερχόμενης Κυριακής θα ψαλούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

Θέση τοποτηρητή στη χηρεύουσα , Μητρόπολη αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου  Γεράσιμος, που είναι από όμορη Μητρόπολη αλλά και για να διευθετήσει τα διαδικαστικά της κηδείας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις:

1.

horis_titlo_170
2.


0001

Σχολίασε το
Στην κορυφή