Ιεράπετρα

Tσικαλουδάκης: Αν οι εργαζόμενοι σταματήσουμε να φωνάζουμε για τα Νοσοκομεία θα αναλάβουν οι συγγενείς των ασθενών


Για περιστατικά και κινήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου που προκαλούν ανησυχία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και την νέα πολύ σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα Νοσοκομεία μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσικαλουδάκης, φαίνεται πως οι στοχευμένες κινήσεις για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου συνεχίζονται με προσπάθειες για μετακινήσεις προσωπικού προς τον Άγιο Νικόλαο. Αυτό έγινε στην περίπτωση ακτινολόγου όπου μετά από εντολή από την διοικήτρια των Νοσοκομείων ζητήθηκε εν ώρα υπηρεσίας να μεταφερθεί για δύο οχτάωρα στον Άγιο Νικόλαο αφήνοντας το  Ακτινολογικό τμήμα Ιεράπετρας ακάλυπτο. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αντέδρασε και τελικά πάρθηκε πίσω η απόφαση, και δόθηκε διαβεβαίωση πως δεν θα ξαναγίνει παρόμοια κίνηση.

Ανησυχία υπάρχει και για τον καινούριο μαιευτήρα που κάνει το αγροτικό του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου υπάρχει μια φημολογία πως θα μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Κάθε φορά που ακούμε τέτοιες φήμες συνήθως κάτι κακό συμβαίνει τελικά για αυτό και ανυσηχούμε, ενώ είναι γνωστό πως ο μαιευτήρας θέλει να μείνει στην Ιεράπετρα, τόνισε ο κ. Τσικαλουδάκης.

Σε ότι αφορά τώρα την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΥΝ) η οποία με σκληρό ύφος καυτηριάζει τα προβλήματα των Νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα και βέβαια σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία, ο κ. Τσικαλουδάκης τόνισε πως είναι αναγκαίο για τους εργαζόμενους να «φωνάζουν» και να τονίζουν τα προβλήματα παραπάνω για να υπάρχει μια συνεχής πίεση προς την κυβέρνηση, αναφέροντας πως αν σταματήσουν να το κάνουν θα αναλάβουν τις διαμαρτυρίες οι συγγενείς των ταλαιπωρημένων ασθενών. Το Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα είναι απολύτως ασφαλές τόνισε, και όλοι οι εργαζόμενοι κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά, όμως οι συνθήκες συνεχίζουν να μην είναι καλές. Για παράδειγμα πρόσφατα κάηκε το μηχάνημα του υπερήχου καρδιάς στην Ιεράπετρα και ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για επιδιόρθωση ή για αγορά νέου. Πάνω από δύο χρόνια το περιμέναμε ότι θα συνέβαινε και κανείς δεν ασχολήθηκε.


Σχολίασε το
Στην κορυφή