Ιεράπετρα

Βρέθηκε ο εμπρηστής που έκαψε 4.000 στρέμματα στην πυρκαγιά στο Σελάκανο

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται όπως αποδεικνύεται η μεγάλη φωτιά που έκανε στάχτη 4.000 στρέμματα γης στο Σελάκανο στις 18 Ιουλίου και έθεσε σε κίνδυνο τις Μάλες, το Χριστό ακόμη και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που πάλευαν με τις φλόγες και τον άνεμο.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα που μεσολάβησε από το Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής στην Κρήτη και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιεράπετρας, δεν επρόκειτο για εγκληματική αμέλεια αλλά για εσκεμμένη πρόκληση της πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε πως  ενδείξεις και μαρτυρίες για εμπρησμό υπήρχαν απ’ την πρώτη στιγμή, ενώ στο αρχικό στάδιο της προανάκρισης οι έρευνες είχαν εστιαστεί σε άτομο από την ευρύτερη περιοχή του Κρούστα-Κριτσάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Κρήτης, από την πυροσβεστική υπηρεσία αποδόθηκαν ήδη κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση στον ημεδαπό Κ.Κ. που προσήχθη στον εισαγγελέα ο οποίος του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας μια φορά το μήνα και της καταβολής εγγύησης ύψους 5.000€.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος και θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Σχολίασε το
Στην κορυφή