Ιεράπετρα

Ξεμπλοκάρει το έργο του ρέματος Διαβατών στη Γρα Λυγιά


Μετά από πολλά χρόνια αλληλογραφίας με το Συνήγορο του Πολίτη, και μετά από δεκάδες επιστολών αυτού και εμού προς τις Υπηρεσίες και όχι μόνο, επιτέλους ξεκολλάει αυτό το αναγκαίο για τη περιοχή της Γρα Λυγιάς  έργο, που είχε κολλήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης το 2012.

Συγκεκριμένα στις 19-7-2012 επεστράφησαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι υπάρχουσες τότε μελέτες  και ζητήθηκαν συμπληρωματικές , σε ένα έργο που είχε ξεκινήσει το 2010, είχε δημοπρατηθεί στις 22-2-2011 με κόστος κατασκευής 1.200.000 ευρώ και είχε γίνει σύμβαση με τον εργολάβο. Τώρα μετά από την εκ νέου παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη ,  εγκρίθηκαν 23.652,15 ευρώ για την ολοκλήρωση των μελετών, σύμφωνα με τα όσα ζητούσε τότε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, για να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους  της μελέτης.

rema-diavaton-20-metra-apo-ti-thalassaΑυτό επετεύχθη μετά τη προσωπική παρέμβαση για το θέμα που έκανε ο Συνήγορος του Πολίτη στο Ηράκλειο στις 3-12-2015,  σε επιτόπια επίσκεψη για το θέμα, και εγκρίθηκε το παραπάνω ποσό από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, για την «τοπογραφική αποτύπωση και ακτομηχανική μελέτη του έργου εκβολής του ρέματος», για την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης  του έργου .

Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημέρωσε τον Μ. Λουτσέτη με επιστολή του στις 12-1-2016,  ότι σταματάει πλέον να ασχολείται με το θέμα, μετά την εξέλιξη αυτή. Υπόψη ότι για το πρόβλημα αυτό ο Συνήγορος έχει  απευθύνει 13 επιστολές μέχρι σήμερα, σε όλες τις Υπηρεσίες .

Αναμένουμε τώρα τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου να προβούν στην ολοκλήρωση της παραπάνω  μελέτης , και την εκ νέου δημοπράτηση του έργου.


Σχολίασε το
Στην κορυφή