Ιεράπετρα

Υποδιοικητής Ασφάλειας: 30.000 ευρώ ήθελαν οι δράστες από τους ηλικιωμένους στην Ιεράπετρα

Επαγρύπνηση και προσοχή ιδιαίτερα κάλεσε να έχουν ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα στην Ιεράπετρα ο υποδιοικητής του τμήματος Ασφαλείας κ. Περιβόλας μετά τα δύο περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Όπως είπε το φαινόμενο είναι πανελλαδικό, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα, ενώ στις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις ασκήθηκε μεγάλη συναισθηματική πίεση στους ηλικιωμένους να παραδώσουν γρήγορα τα χρήματα. Και στις δύο περιπτώσεις το επιχείρημα ήταν ότι κοντινά τους πρόσωπα, τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο, και τα χρήματα χρειάζονται για να τους βγάλουν από τη φυλακή. Το ποσό μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις ήταν της τάξης των 30.000 ευρώ. Οι ηλικιωμένοι δεν ενέδωσαν στα τηλεφωνήματα και οι δράστες δεν έκαναν δεύτερο τηλεφώνημα. Στη μια περίπτωση ο δράστης μιλούσε καλά ελληνικά ενώ στην άλλη μιλούσε σπαστά.

O κ. Περιβόλας, τόνισε πως ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα θα πρέπει να φροντίσουν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν να έχουν αναγνώριση κλήσης, να κλείνουν άμεσα το τηλέφωνο και να μη συνεχίζουν τη συνομιλία και να καλούν αμέσως το 100 για να καταγγέλουν το περιστατικό.

Τα δύο αυτά περιστατικά όμως δεν είναι το μοναδικά στην περιοχή αφού μετά τη δημοσιοποίηση των δύο περιστατικών έχουν γίνει και άλλες αναφορές στο Ράδιο Λασίθι για απόπειρες απάτης στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα. Σε μια απ’ αυτές κάτοικος του Μακρύ Γιαλού ανέφερε πως πριν 20 μέρες, μέσα σε δύο ώρες έγιναν 20 τηλεφωνήματα στην ευρύτερη περιοχή, ανάμεσα σ’ αυτά και στη μητέρα του.

Όπως μας είπε το τηλέφωνό της το είχαν ελάχιστοι συγγενείς, δεν φαίνεται στους τηλεφωνικούς καταλόγους και ο ίδιος ζήτησε από τον Εισαγγελέα να κάνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κάτι που δεν έγινε τελικά, καλώντας και ο ίδιος να υπάρχει μεγάλη προσοχή αφού οι δράστες είναι σε θέση να βρίσκουν πολύ προσωπικά στοιχεία.

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή