Κρήτη

Υψηλές παρουσίες για τον λαμπρό εορτασμό της 150ης επετείου από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Ανδρέα Ξανθού, των Προέδρων των κομμάτων Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, Αντιπεριφερειαρχών, τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η Δοξολογία στην ιστορική Μονή του Αρκαδίου Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, τιμώντας την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της ιστορικής Μονής. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στην είσοδο της ιστορικής Μονής ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Νωρίτερα στην κεντρική οδό Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο έγινε παρέλαση παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών-εκπαιδευτικών  ιδρυμάτων Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων κ.α.

1_35_1200x

«Εκατόν πενήντα χρόνια από την ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου και τα μηνύματα είναι διαχρονικά για ελευθερία, για αρχές, αξίες, ιδανικά, για τα οποία σήμερα πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο. Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών» δήλωσε μετά την παρέλαση για την ιστορική επέτειο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αμέσως μετά την Δοξολογία ακολουθούν:

      –  Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Επετείου του Ολοκαυτώματος από τον

         Δήμαρχο Ρεθύμνης  Γιώργο Μαρινάκη.

      –  Μετάβαση στο χώρο του Μαυσωλείου της Ιεράς Μονής

         Αρκαδίου. Επιμνημόσυνη Δέηση.

         Κατάθεση Στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

       – Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

       – Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

       – Μετάβαση στο Μουσείο της Ι.Μ. Αρκαδίου. Εγκαίνια της μόνιμης μουσειακής συλλογής της Ι.Μ. Αρκαδίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

– Επίσκεψη στην πυριτιδαποθήκη.

18:30 «Σπίτι του Πολιτισμού». Ανακήρυξη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη  Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ρεθύμνης.


Σχολίασε το
Στην κορυφή