Λασίθι

Ζερβός: Ζητήθηκε λίστα με χώρους για φιλοξενία προσφύγων, πρέπει να γίνει συνάντηση με όλους τους Δημάρχους του Λασιθίου


Στις 25 Νοεμβρίου στην επίσκεψη του κ. Μουζάλα στην Κρήτη αναμένεται να ξεκαθαριστεί σε σημαντικό βαθμό ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση των προσφύγων που αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη, όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή συνάντηση.

Όπως είπε στη χθεσινή συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό στην οποία συμμετείχε η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης στην οποία προεδρεύει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και συμμετέχουν ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Ταταράκης και Μινώα – Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης, περισσότερο ακούστηκαν τα παράπονα και οι προτάσεις από πλευράς Κρήτης, παρά οι προθέσεις του Υπουργού, όμως στη συνάντηση που θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου ζητήθηκε να παρουσιαστεί μια πρώτη λίστα με πιθανούς χώρους φιλοξενίας (διαμερίσματα, ξενοδοχεία κλπ) στην Κρήτη. Έχει φανεί ότι δεν υπάρχει κάτι απολύτως σαφές στο τι πρόκειται να γίνει, λέει ο κ. Ζερβός κάτι που ίσως είναι και καλό, αφού και στην Ευρώπη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια ακριβώς θα είναι η διαχείριση των προσφύγων, με τη συζήτηση πάντως να επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε πως σήμερα θα επικοινωνήσει με τους Δημάρχους Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου να τους ενημερώσει για όσα έγιναν χθες και θα επιδιώξει μια κοινή συνάντηση για να φανεί αν μπορεί να υπάρξει κοινός βηματισμός από όλο το Λασίθι, τονίζοντας πως  αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.

Στην χθεσινή επίσκεψη του οργάνου της ΠΕΔ Κρήτης, σημαντικότερο, κατά τον κ. Ζερβό ήταν η συνάντηση που προηγήθηκε με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη όπου έγινε μια παρουσίαση του τρόπου με του οποίο η Αθήνα διαχειρίστηκε την φιλοξενία σε διαμερίσματα σε ανάλογο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας. Αυτό έγινε μέσω μιας αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου η οποία διαχειρίστηκε όλο το κομμάτι και τα χρήματα από την Ύπατη Αρμοστεία και αυτό, όπως λέει ο κ. Ζερβός πιθανότατα θα χρειαστεί να γίνει σε όλη την Κρήτη με συνεργασία αναπτυξιακών από όλους τους νομούς.


Σχολίασε το
Στην κορυφή