Χωρίς κατηγορία

Ενημερωτική ημερίδα για την υιοθεσία από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης


H προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας ως μια εναλλακτική μορφή φροντίδας παιδιών που θα αποτρέψει την ιδρυματοποίηση και θα εξασφαλίσει την ζεστή αγκαλιά μιας οικογένειας σε κάθε παιδί, είναι ο στόχος ενημερωτικής ημερίδας, που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ημερίδα με θέμα «Υιοθεσία: Μύθοι και αλήθειες», που θα διεξαχθεί στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, (Κορωναίου 9. Πλατεία Θεοτοκόπουλου), την Παρασκευή 30/11/12, Ώρα 8:30-14:00.
Η ενημερωτική ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης περυσινής ημερίδας για το θεσμό της αναδοχής (τοποθετήθηκαν αρκετά παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες).
Με την τωρινή ημερίδα η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων σχετικά με τους εναλλακτικούς θεσμούς κοινωνικής προστασίας παιδιών.
Στη διάρκεια της ημερίδας που θα γίνει την Παρασκευή,
στόχος είναι να επισημανθούν οι διαδικασίες, τα είδη υιοθεσίας, της διακρατικής υιοθεσίας, το θεσμικό πλαίσιο, η ενημέρωση των θετών παιδιών, η αναζήτηση ριζών και ν απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν ειδικούς και ενδιαφερόμενους.


Σχολίασε το
Στην κορυφή