Λασίθι

Τα 5 “παράνομα” αγγελτήρια


Αγανάντηση προκάλεσε  το πρωί της Δευτέρας , η είδηση ότι , υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας της Ιεράπετρας, εφαρμόζοντας με υπερβάλοντα ζήλο τον κανονισμό καθαριότητας, έσκισε αγγελτήριο μνημοσύνου από την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας του θανόντος οπως καταγγέλει η 76χρονη σύζυγος.

 

 

Δεν φτάνει όμως αυτό, την επόμενη ημέρα η υπηρεσία του , προχώρησε άμεσα και στην επιβολή προστίμου 150 ευρώ προς το γραφείο τελετών για 5 συνολικά αγγελτήρια που είχε τοποθετήσει η σύζυγος του θανόντος σε 5 σημεία στην γειτονιά της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κανονισμός καθαριότητας απαγορεύει την τοποθέτηση αγγελτηρίων σε σήμεια εκτός των προκαθορισμένων που όμως, όπως όλοι παραδέχονται λόγω του μικρού αριθμού τους , δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Παρόλ’ αυτά η δημοτική αστυνομία με την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής επέβαλε για 2η φορά πρόστιμο (η πρώτη φορά ήταν τον Αύγουστο του 2009 και προκάλεσε σάλο σε όλη την Ελλάδα) στο γραφείο κηδείων παρ’ ότι τα 5 ” παράνομα” αγγελτήρια δεν ανέγραφαν  την  ονομασία του γραφείου τελετών και είχαν με ευθύνη της συζύγου του πρόσφατα θανόντος τοποθετηθεί.

Η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας είναι ανάσταστη από το συμβάν αυτό , που τουλάχιστον προκλητικό από πλευράς δημοτικής αστυνομίας μπορεί να χαρακτηριστεί και ζητάει να τοποθετηθούν περισσότερα στάντς για την τοποθέτηση των αγγελτηρίων.

Η αποκάλυψη έγινε στο Ράδιο Λασίθι 92.3 το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή ”Πρωινή Ζώνη” με τον Δημήτρη Τουρλούκη όπου δεκάδες συμπολίτες μας, κατέκλεισαν το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού ενοχλημένοι από το γεγονός, όπου εδώ και 8 μήνες μετά την ψήφιση του κανονισμού έχει δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή, καθώς δεν μπορεί πλέον εύκολα ο πολίτης να ενημερώνεται για τον θάνατο των οκείων του.


Σχολίασε το
Στην κορυφή