Ιεράπετρα

12 ζευγάρια στην Ιεράπετρα έχουν επιλέξει το σύμφωνο συμβίωσης

Μια νέα διαδικασία που βρίσκεται σε ισχύ για λιγότερο από ένα χρόνο στην Ελλάδα και δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που επιλέγουν να ενώσουν τη ζωή τους με ένα σύμφωνο συμβίωσης. Πρόκειται για θέμα που είχε προκαλέσει πολλές αντιρρήσεις κυρίως για το γεγονός ότι σύμφωνο μπορεί να υπογραφεί και από άτομα του ιδίου φύλου, κάτι που πλέον έχουν επιλέξει πολλά ομόφυλα ζευγάρια σε όλη τη χώρα.

Στην Ιεράπετρα μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 12 σύμφωνα συμβίωσης, όλα από ετερόφυλα ζευγάρια και ένας απ΄ τους πρώτους που έκανε αυτή την επιλογή ο κ. Μανώλης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την εμπειρία του και τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει αυτή τη διαδικασία και όχι ένα θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο.

Όπως μας είπε οι λόγοι ήταν καθαρά οικονομικοί αφού το κόστος για το σύμφωνο συμβίωσης είναι μικρό και περιλαμβάνει μόνο την αμοιβή ενός συμβολαιογράφου. Ο ίδιος με τη γυναίκα του, πλέον, δεν είχαν την δυνατότητα για κάτι περισσότερο και έτσι προτίμησαν τη λύση του συμφώνου.

Η διαδικασία όπως μας είπε είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει τη σύνταξη ενός συμβολαίου στο οποίο ρυθμίζονται οικονομικά, κληρονομικά και παρόμοια θέματα όπως για παράδειγμα το επώνυμο που επιλέγει να χρησιμοποιήσει η σύζυγος. Το συμβόλαιο κατατίθεται στο ληξιαρχείο και ισχύει αμέσως, ενώ σε περίπτωση χωρισμού παύει επίσης αμέσως η ισχύ του.

Ο ίδιος με τη σύζυγό του έκαναν τη διαδικασία πριν από τέσσερις μήνες περίπου χωρίς πρόβλημα, και τότε υπήρχαν αλλά 4-5 ζευγάρια με κατατεθειμένα σύμφωνα, τα οποία μέχρι και σήμερα έφτασαν τα 12.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή