Σητεία

Αυξημένο ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σητείας στην τουριστική έκθεση στο Λονδίνο


Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης ολοκληρώνεται σήμερα η παρουσία της Περιφέρειας σε μια απ’ τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις  στο Λονδίνο η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 180 χώρες του κόσμου.

Το συντονισμό και επιμέλεια της κρητικής παρουσίας στην έκθεση «World Travel Market» είχε η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου και τα μηνύματα που μεταφέρει η αντιπεριφερειάρχης κα Πετράκη, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι είναι πολύ αισιόδοξα για το μέλλον, μετά από μια χρονιά που κλείνει με αύξηση 20% στις αφίξεις στην Κρήτη.

Όπως είπε βασικοί στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό είναι η αύξηση των κρατήσεων, η αύξηση των εσόδων και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πράγματα που φαίνονται εφικτά από την ανταταπόκριση που υπήρξε από τους επαγγελματίες του χώρου στο Λονδίνο.  Πάνω σε αυτούς τους στόχους, όπως αναφέρει η κ. Πετράκη κινήθηκε και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία βρέθηκε την Δευτέρα, πρώτη μέρα της έκθεσης, στο Λονδίνο πραγματοποιώντας πολλά ραντεβού.

Ενδιαφέρον υπάρχει από τους επαγγελματίες του τουρισμού για όλη την Κρήτη, ενώ για το Λασίθι υπήρξε ανταπόκριση από πολωνικό τουρ οπερέιτορ ο οποίος θέλει να πραγματοποιεί πτήσεις από φέτος στο αεροδρόμιο της Σητείας, και σε επίσκεψη που θα κάνει στη πολή τις επόμενες μέρες θα μελετήσει και το ενδεχόμενο κρουαζιέρας στο λιμάνι.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή