Ελλάδα

Το αμερικανικό κογκρέσο προτρέπει το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα


Την σαφή αντίθεσή του στην συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άντι Μπαρ.

Ο Ρεπουμπλικανός, κατά τη διάρκεια της ακρόασης με θέμα «Τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα», χαρακτήρισε τα προηγούμενα ελληνικά προγράμματα από τα «μεγαλύτερα και πιο αμφιλεγόμενα» της ιστορίας του Ταμείου.


 Ο Μπαρ, οι δηλώσεις του οποίου δεν γίνονται απαραίτητα δεκτές από τον Λευκό Οίκο, χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το γεγονός ότι το ΔΝΤ σκέφτεται να συμμετάσχει σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
«Κανένας, ούτε οι Ευρωπαίοι, δεν προσποιούνται ότι η οικονομική βοήθεια του Ταμείου είναι απαραίτητη, αλλά χρειάζεται για να προστατεύσει τους πολιτικούς της Ευρωζώνης που οδεύουν προς εκλογές φέτος» τόνισε ο ίδιος.
«Σε περίπτωση που το ΔΝΤ προχωρήσει σε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης αυτό θα υποδήλωνε ότι το Ταμείο δεν έχει μάθει πολλά από τις παλαιότερες εμπειρίες του» ανέφερε ο Μπαρ, και συμπλήρωσε: «Και ο ρόλος του ως δανειστής της έσχατης λύσης είναι σε κίνδυνο και ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις έχει πολιτικοποιηθεί. Το Ταμείο δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του εάν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους γίνει εξονυχιστικός […]».
Σχολίασε το
Στην κορυφή