Ιεράπετρα

Αναμονή για Μπραμιανά, ελληνοποιήσεις προϊόντων της Ιεράπετρας και παράπονα από τον Αγροτικό Σύλλογo


Συναντήσεις με τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε σήμερα ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μανόλης Μιχαλάκης, για θέματα που είχαν να κάνουν τόσο με την πορεία της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους-Μπραμιανών, τα οποία συζητήθηκαν με τον αρμόδιο Χαράλαμπο Κασίμη αλλά και με θέματα των λαϊκών αγορών τα οποία συζητήθηκαν με τον Νίκο Αντώνογλου.

Ο κ. Μιχαλάκης σε δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι μετά τη συνάντηση τόνισε πως το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου έχοντας ενημερώσει τόσο τον ΤΟΕΒ όσο και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας ώστε να είναι παρόντες  και οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση. Τόνισε παράλληλα πως ο Αγροτικός Σύλλογος έχει υποχρέωση να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται το σύνολο των αγροτών της Ιεράπετρας και για αυτό το λόγο χαρακτήρισε απαράδεκτο το να υποστηρίζουν κάποιοι πως δεν θα έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει μόνος του τη συγκεκριμένη επίσκεψη.

Η συνάντηση έγινε μετά από την επίσκεψη του κ. Κασίμη στην Ιεράπετρα τον περασμένο Οκτώβρη με σκοπό να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις από πλευράς του Υπουργείο για το στάδιο το οποίο βρίσκεται η πορεία χρηματοδότησης του έργου.

Ο κ. Κασίμης ανέφερε πως τόσο το έργο της προσαγωγού διώρυγας Μπραμιανών, όσο και τα αρδευτικά έργα στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι έργα πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο και γίνονται οι απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες για να προχωρήσουν.

Για την προσαγωγό διώρυγα των Μπραμιανών έχουν σταλεί νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για την κοστολόγηση του νερού και την διαχείριση των λεκανών απορροής, από το Υπουργείο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάση των οποίων το αργότερο μέχρι τον Μαΐο θα έχει δοθεί μια απάντηση. Ο κ. Κασίμης επανέλαβε πως τα στοιχεία αυτά ήταν απαραίτητο να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Ο κ. Κασίμης τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία πως θα δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να προχωρήσει το έργο, και στην περίπτωση αυτή άμεσα το Υπουργείο θα προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου, για το οποίο θα επιλεγεί χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Λύση για της ελληνοποιήσεις προϊόντων της Ιεράπετρας

Συνάντηση έγινε σήμερα και με τον αρμόδιο για θέματα λαϊκών αγορών Νίκο Αντώνογλου στην οποία τέθηκαν από πλευράς Αγροτικού Συλλόγου τα φαινόμενα «ελληνοποιήσεων» που έχουν παρατηρηθεί σε προϊόντα της Ιεράπετρας τα οποία διακινούνται σε λαϊκές αγορές της Αθήνας, τα οποία εμφανίζονται να προέρχονται από άλλες περιοχές.

Αυτό που ζητήθηκε ήταν η αυστηροποίηση των ελέγχων για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, ενώ παράλληλα προτάθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Αντώνογλου δέχθηκε τα αιτήματα που άκουσε και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία της διακίνησης και να ενισχυθούν τελικά τα τοπικά προϊόντα.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή