Ιεράπετρα

Αναζήτηση χρημάτων για το Δήμο Ιεράπετρας – Ξεκινά η λειτουργία 12μελούς Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων


Με βασικό ζητούμενο την χρηματοδότηση του Δήμου Ιεράπετρας, μέσω ενίσχυσης από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη βοήθεια του Υπουργείου για να δοθεί ένα μεγάλο δάνειο πραγματοποιήθηκε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας του βουλευτή Λασιθίου του Σύριζα, με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Θ. Καλαντζάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, τόσο για όσα έγιναν στην πρόσφατη επίσκεψη του σε υπηρεσίες και Υπουργεία στην Αθήνα, και για άλλα θέματα που απασχολούν Δήμο και πολίτες.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τα βασικά αιτήματα στον Υπουργό αφορούσαν το να βρεθεί ένας τρόπος διευκόλυνηνσης προς το Δήμο Ιεράπετρας και άλλους  υπερδανεισμένους Δήμους, ώστε να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για έργα ηλεκτροφωτισμού, και συγκεκριμένα για την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού με νέους, τύπου LED.

Αυτή είναι μια διαδικασία που την έχει προχωρήσει ο Δήμος Ιεράπετρας, όμως το μεγάλο δάνειο ποσού μεγαλύτερου από 4 εκάτ. ευρώ, είναι το μεγάλο ζητούμενο. Τα χρήματα αυτά υπολογίζεται πως θα αποσβεστούν γρήγορα και το δάνειο θα εξυπηρετείται χωρίς πρόβλημα, από την εξοικονόμηση που θα γίνει στην κατανάλωση ρεύματος η οποία όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης είναι περίπου 500 με 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως για τον φωτισμό όλου του Δήμου.

Για τα προηγούμενα χρέη από δάνεια του Δήμου ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως έχουν πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ και οι δόσεις πληρώνονται χωρίς πρόβλημα.

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης, τα έργα για τον φωτισμό της Κύπρου και της οδού Μεταξάκη θα ξεκινήσουν σύντομα αφού βρέθηκε ο εργολάβος που θα αναλάβει και τα έργα θα ξεκινήσουν μόλις υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια των υλικών.

Στην ίδια συνάντηση ζητήθηκε και η ενίσχυση του Δήμου Ιεράπετρας από το Υπουργείο, με ένα ποσό 250.000 ευρώ ώστε να γίνουν προμήθειες για, το Κεντρί, στον Γαβρίλη, και στο Πάνω και Κάτω Χωριό, την Επισκοπή, τα Παπαδιανά και τη Θρυπτή. Τα έργα αυτά θα γίνουν, χωρίς εργολάβο, με αυτεπιστασία από το Δήμο Ιεράπετρας και όπως είπε ο Δήμαρχος, ο Υπουργός γνωρίζει καλά το θέμα και φαίνεται θετικός στο να χρηματοδοτήσει το Δήμο για να γίνουν τα έργα.

Λειτουργία ΚΑΕ

Συναντήσεις στην Αθήνα έγιναν και τα θέματα αστυνόμευσης του Δήμου και όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης, εξασφαλίστηκε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για το οποίο στο παρελθόν είχαν δωθεί και υποσχέσεις και αφορά την δημιουργία ένός κλιμακίου ΚΑΕ (Κλιμάκιο Αστυνομικών Επιχειρήσεων).

Το κλιμάκιο αυτό θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 12 άτομα και πρόκειται να λειτουργήσει από τις αρχές του επόμενου μήνα

Αναφορές έγιναν και για θέματα σχετικά με  προβλήματα δυσωσμίας του βιολογικού καθαρισμού, το γήπεδο 5χ5 στην Παχειά Άμμο, την επίσκεψη του γγ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμη, τα φυτικά υπολείμματα, τις εξελίξεις για τη Χρυσή, και την  κινητή υγειονομική μονάδα του Ερυθρού Σταυρού, και μπορείτε να τα ακούσετε αναλυτικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα παρακάτω:


Σχολίασε το
Στην κορυφή