Λασίθι

Αναζητούν «πολύτιμη» τρούφα στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Γιώργος Βιδάλης και η σύζυγός του, Αλίκη, αποφάσισαν να ασχοληθούν πριν από οκτώ χρόνια με κάτι που μέχρι τότε φάνταζε ξένο για την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου. Την αναζήτηση τρούφας, την ύπαρξη της οποίας στα εδάφη της περιοχής, γνώριζαν ελάχιστοι έως κανείς, δίχως όμως αυτό να τους πτοεί. «Δεν ήταν εύκολη διαδικασία, αφού κάτι τέτοιο ήταν άγνωστο στην περιοχή.

Ψάξαμε όμως, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε και είδαμε ότι μπορούμε να την αναζητήσουμε σε άγρια μορφή με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ειδικά στις ρίζες μεγάλων δέντρων, όπως βελανιδιές – πρίνους, και, επίσης, όπου υπάρχουν κυκλάμινα», λέει ο Γιώργος Βιδάλης, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να καλύπτει τις ανάγκες του εστιατορίου που διατηρεί στον Άγιο Κωνσταντίνο του Οροπεδίου Λασιθίου, σε τρούφα.

«Η ιδέα μάς ήρθε από ένα άρθρο που διαβάσαμε σχετικά με την καλλιέργεια της τρούφας σε εδάφη που, σε γενικές γραμμές, είναι ανεκμετάλλευτα», εξηγεί η σύζυγός του, Αλίκη, διευκρινίζοντας ότι, εκτός από την άγρια, μπορεί κανείς να φυτέψει δέντρα που έχουν ήδη τον μύκητα στο ριζικό τους σύστημα, αλλά θα πρέπει να περιμένει 5-7 χρόνια για να βγάλει τρούφα.

H αναζήτηση γίνεται σε ρίζες βελανιδιών, πρίνων και όπου υπάρχουν κυκλάμινα, μεγάλη σημασία έχει η εκπαίδευση των σκυλιών, ενώ επόμενος στόχος τους είναι να κάνουν την αναζήτηση τρούφας τουριστική εκδρομή.

πηγή: ypaithros.gr

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή