Ελλάδα

«Ανησυχεί για τα χειρότερα» το 83% των πολιτών


Tην έντονη απογοήτευση των Ελλήνων για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, αλλά και την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα αποτυπώνει δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που αφορά για τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα τους ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το 83,1% δηλώνει ανησυχία για την επόμενη μέρα. Στην ερώτηση για το ποια λέξη θα αποτύπωνε τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% δήλωσε τη λέξη «απογοήτευση», το 34% «οργή/θυμός», το 9,3% «δυσπιστία», το 7,7% «κατανόηση», το 7,3% «ανοχή» και το 2,5% «υποστήριξη».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, το 83,8% δήλωσε ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Απαντώντας στο αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, το 34,6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα, το 34,3% ότι θα ήταν χειρότερα και το 26,1% ότι θα ήταν τα ίδια.

Ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εμφανίζονται 13,2% (σ.σ. απάντησαν ναι και μάλλον ναι) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, ήτοι το 72% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο.

Ερωτηθέντες για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%. Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ, καθώς το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% απαντά «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι». Στην ερώτηση «θέλετε να κλείσει ο Alpha;», το 90,3% απαντά όχι.

Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιείται αμέσως μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ Αύριο, Πέμπτη, θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος της έρευνας, που περιλαμβάνει την πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης.


Σχολίασε το
Στην κορυφή