Ιεράπετρα

Αποχώρησε το C-Star από τα ανοιχτά της Ιεράπετρας – Το μήνυμα αναρχικής οργάνωσης που βρέθηκε στην πόλη


Με προορισμό κάποιο λιμάνι της Τυνησίας αποχώρησε από τα ανοιχτά της Ιεράπετρας το πλοίο της οργάνωσης Generation Identitaire, νωρίς το πρωί. Το πλοίο κινείται νότια της Κρήτης και πρόθεση του πληρώματος είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα παράλια της Βόρειας Αφρικής για να συνεχίσουν εκεί τη δράση τους.

Το πλοίο που βρέθηκε για σχεδόν δυό μέρες κοντά στην Ιεράπετρα και φάνηκε πως είχε πρόθεση να δέσει στο λιμάνι, είχε δεχτεί το μήνυμα από την κεντρική Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος πως δεν θα του επιτραπεί να περάσει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και έτσι άλλαξε τα όποια πλάνα του. Θυμίζουμε πως στο C-Star είχε απαγορευτεί να δέσει και στο λιμάνι της Κατάνια στην Ιταλία που ήταν ο πρώτος του προορισμός, το ίδιο έγινε και σε λιμάνι της Αιγύπτου, ενώ όταν το πλοίο βρέθηκε στην Αμμόχωστο διαπιστώθηκε πως μετέφεραν παράνομα 20 άτομα από τη Σρι Λάνκα ενώ κάποιοι απ’ αυτούς ζήτησαν άσυλο.

Σε χθεσινή του δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης τόνισε: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις χθες αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».

 

Ανακοίνωση για την διαδήλωση που έγινε στην Ιεράπετρα στέλνει στο Ράδιο Λασίθι η αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα από το Ηράκλειο, μέλη της οποίας βρέθηκαν την Δευτέρα στην πόλη και την δημοσιεύουμε παρακάτω:

«Πριν από λίγους μήνες το διεθνές φασιστικό δίκτυο Generation Identitaire (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) κατάφερε –με χρήματα που συγκέντρωσε από crowd funding- να ναυλώσει ένα πλοίο που θα περιπολεί την Μεσόγειο για να «αποτρέψει» την είσοδο μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η διαδικασία αποτροπής είναι απλή και έχει χορηγό γνωστά ονόματα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Το πλοίο -ονόματι C-STAR- αφού εντοπίζει τις βάρκες των μεταναστών θα τις παραδίδει στις ειδικές μονάδες του λιμενικού της Λιβύης που εκπαιδεύονται με λεφτά της ΕΕ στη νατοϊκή βάση της Σούδας για να εμποδίζουν τους μετανάστες να αποπλέουν από τις λιβυκές ακτές, έτσι ώστε χώρες-προορισμοί όπως η Ιταλία να αποφεύγουν τυπικά το «βάρος» της περισυλλογής και της μεταφοράς τους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αφού ξαναγυρίσουν στις ακτές της Λιβύης, οι μετανάστες παραδίδονται σε συμμορίες που τους απαγάγουν, τους αναγκάζουν να δουλεύουν υπό συνθήκες δουλείας και ζητούν λύτρα από τις οικογένειές τους. Αν δεν πάρουν τα λύτρα, πωλούν (κανονικά) τους μετανάστες ως σκλάβους ενώ σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον προσπαθήσει να αποδράσει ή ζητήσει να πληρωθεί για τη δουλειά του.

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ-δουλεμπόρων-ναρκοσυμμοριών-φασιστών είναι απλά μαθηματικά.

Με τον απόπλου του C-STAR πριν από 10 περίπου μέρες, το διεθνές αντιφασιστικό κίνημα κινητοποιήθηκε δυναμικά στο Σουέζ, την Κατάνια και την Κύπρο, εμποδίζοντας τον ανεφοδιασμό του φασιστοκάραβου. Αφού είδαν και απόειδαν λοιπόν, οι φασίστες αποφάσισαν να κινηθούν προς την Κρήτη και συγκεκριμένα προς την Ιεράπετρα.

Μόλις μάθαμε για την «επίσκεψη», σύντροφοι/ισσες από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα, βρεθήκαμε στην πόλη για να προπαγανδίσουμε το γεγονός και να είμαστε εκεί σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι φασίστες πατούσαν το πόδι τους στο λιμάνι. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε ήταν ανέλπιστα μαζική (πάνω από 100 άτομα) με δεδομένο ότι καλέστηκε μέσα σε μερικές ώρες σ’ ένα αρκετά απομακρυσμένο σημείο του νησιού και προπαγάνδισε με επιτυχία το γεγονός, σύμφωνα και με τα λόγια των Ιεραπετριτών αντιφασιστών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Με το πέρας της πορείας κατευθυνθήκαμε στο λιμεναρχείο και ενημερώσαμε τον λιμενάρχη για τις συνέπειες που θα έχει ο ελλιμενισμός του C-STAR στο νησί ή οποιαδήποτε άλλη πιθανή βοήθεια προς τους νεοναζί.

Το χάος που κυριαρχεί στη Λιβύη είναι προϊόν της επέμβασης του ΝΑΤΟ και της διάλυσης της χώρας με σκοπό τότε την αλλαγή του μη φιλοδυτικού καθεστώτος Καντάφι και την εκμετάλλευση των τεράστιων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας από ευρωπαίους και αμερικανούς κεφαλαιοκράτες, ενώ οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη αποτελούν προϊόν της επέμβασης των δυτικών στη μέση Ανατολή και την καταστροφή χωρών όπως το Ιράκ. Απαντώντας λοιπόν σε μια βαρβαρότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν, ΝΑΤΟ και ΕΕ χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν λιμενικούς εγκληματίες για να εμποδίσουν τα θύματά τους να ξεφύγουν από τον εφιάλτη. Από όλο αυτό το εγκληματικό μαγαζί δεν μπορούν φυσικά να λείπουν τα τσιράκια που διεθνούς κεφαλαίου και εχθροί του ανθρώπινου είδους, οι νεοναζί.

Οι 2.220 νεκροί μετανάστες στα νερά της Μεσογείου, η ταξική μας θέση ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους και η αντιφασιστική ιστορία του νησιού, είναι αρκετά για να στείλουμε τους νεοναζί στον πάτο του λιβυκού πελάγους. Τα ακροδεξιά καθάρματα που συνεργάζονται με τις εγκληματικές συμμορίες της Λιβύης που απαγάγουν, βιάζουν και σκοτώνουν μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την πείνα, τη σεξουαλική κακοποίηση και τις φλόγες του πολέμου, δεν αξίζουν κανένα έλεος.

Η παρέμβασή μας στην Ιεράπετρα δεν ήταν συμβολική. Σε περίπτωση που -για οποιονδήποτε λόγο- δοθεί άδεια ελλιμενισμού στους φασίστες του C-STAR, θα πράξουμε όπως επιτάσσει η ταξική και αντιφασιστική μας συνείδηση.»


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή