Κόσμος

Αποσύρονται τα μέτρα λιτότητας στη Φινλανδία

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας αρχίζει να αποσύρει τα μέτρα λιτότητας τώρα που η οικονομία αναπτύσσεται σταδιακά, έπειτα από μια μεγάλη δοκιμασία τριών χρόνων ύφεσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Πέτερι Όρπο, ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα προχωρήσει σε άλλες περικοπές, παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει το έλλειμμα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Φινλανδίας κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, παράγοντες που δημιουργούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία.

Πριν από μήνες η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μειώσει το εργατικό κόστος σε μια προσπάθεια να κάνει τη χώρα πιο ανταγωνιστική στην παγκόσμια σκηνή. Τώρα όμως που φαίνεται να δημιουργούνται εμπόδια στο παγκόσμιο εμπόριο, ο Όρπο και ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μείωση των φόρων εισοδήματος, χωρίς να περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας που είχαν λάβει, αναφέρει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση πάντως αποφεύγει να κάνει λόγο για την υιοθέτηση δημοσιονομικού προγράμματος τόνωσης της οικονομίας, αναλογιζόμενη τις αντιδράσεις που αυτό θα δημιουργούσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Κομισιόν έχει προβλέψει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα διαμορφωθεί φέτος στο 2,4% του ΑΕΠ και στο 2,5% το 2017.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η ανάπτυξη της οικονομίας φέτος και του χρόνου αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,8%.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή