Ιεράπετρα

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος: Ήταν ένας σωστός και αληθινός Ιεράρχης που εκτιμούσα πολύ, πρέπει γρήγορα να βρεθεί ο διάδοχος

Για τον ξαφνικό  θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας μίλησε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος  Κρήτης κκ Ειρηναίος στο Ράδιο Λασίθι.

Όπως ανέφερε, τον μακαριστό τον γνώρισε από παιδί και είχε καμαρώσει το ήθος του . Βρέθηκαν μαζί στη Σύνοδο όλα τα χρόνια της πορείας του  και είχε εκτιμήσει την εργατικότητα, τις δράσεις και όλη την πορεία του. Όπως τόνισε ο κκ Ειρηναίος πιστεύει  ότι έτσι θα έπρεπε να είναι κάθε Επίσκοπος και το έργο του θα συνοδεύει το όνομά του και μετά την κοίμησή του. Ένας ποιμενάρχης που διεκδικούσε το καλύτερο για τον τόπο του, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνίας, κάτι πολύ σημαντικό αφού πρέπει κανείς να ζει μαζί με την κοινωνία. Πολύ σημαντική η γενικότερη προσφορά του.  Ο ίδιος λυπήθηκε πολύ για την εκδημία του, αναφέροντας πως ήταν ένας σωστός και αληθινός Ιεράρχης, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εκτιμούσε πάρα πολύ σε προσωπικό επίπεδο.

Η επόμενη μέρα

Σε ό, τι αφορά την επόμενη μέρα για την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ο ίδιος προσωπικά πιστεύει πως πρέπει πολύ γρήγορα να βρεθεί ο διάδοχος του για τον οποίο ευχήθηκε να είναι ισάξιος ή και καλύτερός του. Θέση του Αρχιεπισκόπου είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει κενό στην Μητρόπολη και να συνεχιστεί το έργο του μακαριστού, αναφέροντας πως ο ίδιος πιστεύει πως όλοι οι αρχιερείες της Συνόδου θα συμφωνήσουν μαζί του σε αυτό, ώστε τελικά να γίνει ό, τι καλύτερο.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή