Ιεράπετρα

Με αίτημα να φύγουν άμεσα πλοία οι αγρότες στον Υπουργό


Εν αναμονή εξελίξεων για τη συνέχιση ή μη της απεργίας της ΠΝΟ και των σημερινών εξελίξεων με τη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών από όλη την Κρήτη με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Από πλευράς ΠΝΟ, μέχρι και το πρωί της Παρασκευής δεν είχε οριστεί η ώρα της συνέλευσης της εκτελεστικής επιτροπής, πιθανότατα περιμένοντας πρώτα την ολοκλήρωση της συνάντησης των αγροτών με τον Υπουργό.

Ο πρόεδρος του Εναίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, από την Αθήνα όπου και βρίσκεται για να βρεθεί στη συνάντηση, τόνισε καταρχάς πως ήταν απρόσμενο που ο Υπουργός δέχθηκε τόσο εύκολα και γρήγορα τους αγρότες για τη συνάντηση, και του αξίζει ένα ευχαριστώ και μόνο για αυτό.\

Από εκεί και πέρα, όπως είπε, στη σημερινή συνάντηση οι αγρότες θέλουν να δουν τις προθέσεις του Υπουργού, και αυτό που θα ζητήσουν οι ίδιοι είναι απ’ τη μια μια άμεση λύση εφόσον προκύψει πρόβλημα, αλλά και αλλαγή του νόμου για το πλοίο ασφαλείας ώστε μελλοντικά να μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμος.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε πως αυτό που ζητείται είναι σε συνεννόηση με τις δύο εταιρίες του νησιού και με τη στήριξη του Υπουργού να φύγουν άμεσα εναλλάξ καράβια με ευπαθή προϊόντα σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί.  Μαζί με αυτό, και μετά από συνεννόηση με τους υπόλοιπους συλλόγους της Κρήτης, στον Υπουργό θα τεθεί ξανά η πρόταση της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας με την οποία προτείνεται συγκεκριμένη αλλαγή του νόμου ώστε να μην χρειάζεται η σύγκληση του ακτοπλοϊκού συμβουλίου και οι κατά τόπου Περιφερειάρχες να έχουν αυξημένη αρμοδιότητα στην δρομολόγηση του πλοίου ασφαλέιας.

Ο κ. Μιχαλάκης τόνισε πως κανείς δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες γιαυτό και δεν ζητείται  επιστράτευση των ναυτεργατών.


 

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή