Ιεράπετρα

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί για μεγάλες οφειλές στο Δήμο Ιεράπετρας – Τελευταίος μήνας για τις 100 δόσεις


Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ισχύει η προθεσμία για τις ρυθμίσεις μέχρι και 100 δόσεων για χρέη στους Δήμους και στο Δήμο Ιεράπετρας η συμμετοχή μέχρι τώρα είναι σχετικά μικρή.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικής και Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Χατζημαρκάκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως παρότι η ρύθμιση είναι πολύ ευνοϊκή μέχρι τώρα το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μικρό και κάλεσε τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να μην περιμένει τις τελευταίες μέρες ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Η νομοθεσία πλέον είναι πολύ αυστηρή για τους οφειλέτες και όπως είπε αν οι πολίτες και επιχειρήσεις με χρέη δεν ανταποκριθούν θα υπάρξει η ανάγκη για λήψη μέτρων από το Δήμο όπως οι αφαιρέσεις υδρόμετρων αλλά και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κινήσεις που δεν συμφέρει ούτε το Δήμο ούτε τους πολίτες να γίνουν.

Μέχρι τώρα η υπηρεσία του Δήμου εφαρμόζει αυτά τα μέτρα στις περιπτώσεις με πολύ μεγάλες οφειλές και πολίτες που δεν ανταποκρίνονται στα καλέσματα του Δήμου. Όπως είπε η κ. Χατζημαρκάκη το προηγούμενο διάστημα δεσμέυτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για περιπτώσεις με χρέη 30 και 40 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, ενώ πριν τις δεσμεύσεις είχε προηγηθεί μια σειρά διαδικασιών, ενημέρωση, οχλήσεις και μεγάλα χρονικά περιθώρια από την πλευρά του Δήμου για να βρεθεί λύση, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Πλέον οι περιπτώσεις με χρέη στο Δήμο αφορούν μικρότερα ποσά με τα μεγαλύτερα χρέη επιχειρήσεων να είναι γύρω στις 10.000, ενώ τα οικιακά τιμολόγια με τα μεγαλύτερα ποσά χρέους είναι περίπου στα 1.000 με 1.500 ευρώ.


Σχολίασε το
Στην κορυφή