Αγροτικά

Διπλάσια η συμμετοχή εκθετών στην 2η AgroExpo στην Ιεράπετρα και σκέψη για μεταφορά της


Ολοένα και αυξάνονται οι συμμετοχές των εκθετών στην 2η AgroExpo που θα γίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ιεράπετρα από τις 26 μέχρι 28 Μαΐου από το Επιμελητήριο Λασιθίου με τη συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, και όπως λέει ο αντιδήμαρχος ΑγροτικώνΑργύρης Πανταζής, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη στον Δήμο Ιεράπετρας με τον Επιμελητήριο Λασιθίου και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστούν με τον πιο επίσημο τρόπο όσα θα γίνουν στην φετινή αγροτική έκθεση.

Μέχρι τώρα η συμμετοχή είναι ακριβώς η διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, με 62 εκθέτες να έχουν κλείσει τη θέση τους, ενώ ακόμα δεν έχουν κλείσει οι προθεσμίες για τη συμμετοχή. Θυμίζουμε πως πριν από ένα μήνα οι εκθέτες ήταν 45, όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο Ράδιο Λασίθι.

Όπως λέει ο κ. Πανταζής στην έκθεση θα βρίσκονται και όλοι όσοι συμμετείχαν πέρυσι, κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από το Επιμελητήριο Λασιθίου και το Δήμο Ιεράπετρας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον φέρνει και την επέκταση της έκτασης που θα χρησιμοποιηθεί, ανατολικά στο Μισεδάκειο γήπεδο, ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταστέγασης της 3ης έκθεσης που ο στόχος είναι να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κινήσεις για τη μεταφορά της έκθεσης στον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ όπου υπάρχουν «διαθέσιμα» 22 στρέμματα και 220 τ.μ στεγασμένου χώρου. Είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί σύντομα στην επιτροπή αγροτικών θεμάτων ( η οποία θα συσταθεί στο επόμενο ΔΣ) ώστε εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων, να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ώστε να μπορεί ο χώρος να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Η 3η AgroExpo, όπως ήταν ήδη το πλάνο του Επιμελητηρίου από πέρυσι, θα πραγματοποιηθεί το 2019 και θα επαναλαμβάνεται ανά δύο έτη, ώστε να μην συμπίπτει με την μεγάλη έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή