Ιεράπετρα

Δωρεά 200.000 από ιδιώτη για την κατασκευή του νέου Γηροκομείου – Άμεσα η μετεγκατάσταση σε προσωρινό χώρο


Με τη μελέτη του νέου Γηροκομείου της Ιεράπετρας να είναι πλέον ολοκληρωμένη, διοίκηση και φορείς ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα που αφορούν την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου ώστε να αρχίσει η κατασκευή του.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα. Πετράκη, τον περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γουλιδάκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φϊλων Γηροκομείου κ. Αγγελάκη και τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, αφού η Μητρόπολη ήταν αυτή που χρηματοδότησε εξολοκλήρου την μελέτη.

Όπως είπε ο κ. Αγγελάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ο Περιφερειάρχης είδε την μελέτη και ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες και πλέον αναζητείται πρόγραμμα στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί η κατασκευή του νέου Γηροκομείο.

Παρόλα αυτά η μετεγκατάσταση των ωφελούμενων του Γηροκομείου αλλά και του 17μελούς προσωπικού προγραμματίζεται να γίνει άμεσα, πριν τις 15 Οκτωβρίου, σε προσωρινό χώρο που έχει βρεθεί και είναι εκτός Ιεράπετρας.

Κι αυτό γιατί πρέπει να εκδοθεί η άδεια του νέου Γηροκομείου και να ξεκινήσουν οι εργασίες μερικής κατεδάφισης του παλιού, για να κατασκευαστεί το καινούριο.

Η χρηματοδότηση του έργου θα φτάσει τα 2 εκατ ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα πρέπει να βρεθεί μέσα από προγράμματα που τρέχει η Περιφέρεια Κρήτης, όμως ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια για να βρεθούν χρήματα απ’ αυτούς που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Αυτό κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη αποτέλεσμα αφού κάποια χρήματα ήδη υπάρχουν για να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ όπως τόνισε ο κ. Αγγελάκης, υπάρχει και υπόσχεση για μια μεγάλη δωρεά ύψους 200.000 ευρώ από ιδιώτη με ρίζες από την Ιεράπετρα και μεγάλη αγάπη για την πόλη, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Αγγελάκης ανέφερε πως οι αιτήσεις για φιλοξενία ηλικιωμένων στον προσωρινό χώρο που θα λειτουργήσει το Γηροκομείο είναι ανοιχτές, αφού υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ατόμων, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας για την βοήθεια που παρέχει, αλλά και τους τρεις εθελοντές παθολόγους που επισκέπτονται και βοηθούν σε εβδομαδιαία βάση το Γηροκομείου, τον κ. Γεωργακάκη, τον κ Kουτσαμάνη, και την κ. Σπηλιαρώτη.


Σχολίασε το
Στην κορυφή