Ιεράπετρα

Οι επισκέπτες ανέδειξαν το Ostria Resort στην 1η θέση ανάμεσα σε ξενοδοχεία όλου του κόσμου


Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε στο ξενοδοχείο Ostria Resort & Spa ο τουριστικός όμιλος της Τhomas Cook που το προηγούμενο διάστημα διοργάνωσε στην Ιεράπετρα συνέδριο με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών της και ξενοδόχους από όλο τον κόσμο.

Εκεί, όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Γιώργος Τζαράκης, ανακοινώθηκε πως το ξενοδοχείο ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών, ανάμεσα στα 55 αντίστοιχης κατηγορίας ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται η Thomas Cook σε όλο τον κόσμο. Η πρωτιά αυτή ήρθε μετά από ερωτηματολόγια με τα οποία οι πελάτες των ξενοδοχείων αξιολογούσαν τη διαμονή τους.

Όπως είπε ο κ. Τζαράκης το γεγονός αυτό ήταν απρόσμενο για τον ίδιο αφού δεν τον είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων και είναι ακόμα σημαντικότερο αφού το βραβείο έρχεται απευθείας από τον κόσμο.

Η διάκριση αυτή, όπως είπε, ήρθε σε ένα συνέδριο στο οποίο μεταξύ άλλων χαράχτηκε η στρατηγική των ξενοδοχέιων για την επόμενη 5ετία με βασικό συμπέρασμα και ζητούμενο τη διαρκή αύξηση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, αφού οι κλειστές τουριστικές αγορές της Μεσογείου και ειδικά αυτή της Τουρκίας, ξανανοίγουν και ο ανταγωνισμός θα επανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τα προϊόντα που μπορεί να προσφέρει η Τουρκία για παράδειγμα δεν μπορούν να τα ανταγωνιστούν ελληνικά ξενοδοχεία που έχουν πολύ μεγαλύτερα κόστη και έτσι η αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών είναι μονόδρομος, τόνισε ο κ. Τζαράκης.

Μονόδρομος τo all inclusive μοντέλο – Πλήγμα για την Ιεράπετρα η αποχώρηση Καράτζη από το μεγάλο ξενοδοχείο στο Κουτσουνάρι

Πέρα από όσα ανέφερε ο κ. Τζαράκης για το βραβείο, μίλησε και για ευρύτερα του τουρισμού στην περιοχή. Για το μοντέλο του all inclusive ανέφερε πως αυτό επιλέγεται από το 99% των επισκεπτών οι οποίοι, πάντα έχουν κι άλλες επιλογές, όμως προτιμούν να γνωρίζουν με ακρίβεια τα λεφτά που θα ξοδέψουν για τις διακοπές τους. «Αν σταματούσαμε να προσφέρουμε αυτή την επιλογή, απλά δεν θα είχαμε πελάτες», ανέφερε.

Οι επισκέπτες που έρχονται με all inclusive πάντα κάνουν επισκέψεις στην πόλη και σε όλες τις κοντινές περιοχές και είναι ένα ζητούμενο για τους επαγγελματίες της Ιεράπετρας να τους προσεγγίσουν.

Το αντίθετο όπως είπε θα συμβεί με το νέο ξενοδοχείο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Κουτσουνάρι, από την TUI, το οποίο, ως Robinson Club, ακολουθεί ένα άλλο, πολύ πιο κλειστό σύστημα από τα all inclusive ξενοδοχεία, προσφέροντας πολύ πιο εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα.

Και παρότι η κατασκευή του θα φέρει ωφέλη για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα, είναι πλήγμα ότι θα κατασκευαστεί από την TUI και όχι από τον όμιλο Καράτζη στον οποίο άνηκε αρχικά η έκταση. Κι αυτό γιατί αφενός ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα φεύγει στο εξωτερικό αλλά το προσωπικό που θα προσληφθεί θα είναι σε ένα μικρό μέρος από ντόπιους και στην πλειοψηφία τους θα εργάζονται εξειδικευμένοι σε διάφορους κλάδους γερμανοί.


Σχολίασε το
Στην κορυφή