Ελλάδα

Επεισόδια σε διαμαρτυρία κατοίκων κατά προσφύγων στη Χίο

Έκτροπα και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σημειώθηκαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων κατά προσφύγων στην κεντρική πλατεία της Χίου αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Ομάδα «αγανακτισμένων» κατοίκων επιτέθηκε κατά δημοσιογράφων του νησιού, ενώ πραγματοποίησε πορεία προς το κέντρο προσφύγων στη Σουδα, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα. Ομάδα προσφύγων απάντησε, ρίχνοντας πέτρες μέσα από το κέντρο.

Σύμφωνα με το politischios.gr, η συγκέντρωση αρχικά ήταν ειρηνική, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας, όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός μιας και η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόθεση των διαδηλωτών. Άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρώμενοι για δεύτερη φορά επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας.

Μάλιστα, ομάδα «αγανακτισμένων» πολιτών επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων, τους οποίους αφού χτύπησαν, συνέχισαν να τους κυνηγούν στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Οι δημοσιογράφοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

dsc_0468

Τελικά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και το επεισόδιο αυτό έλαβε τέλος.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες κατά των προσφύγων δεν κόπασαν, καθώς ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των προσφύγων.

Σύμφωνα με το politischios.gr, όταν οι πρόσφυγες στον καταυλισμό αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, αντέδρασαν και, φωνάζοντας συνθήματα, ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα. Μάλιστα οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένα μέλος Μ.Κ.Ο. στη Σούδα, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο εξ αιτίας της χρήσης χημικών.

Οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι της Χίου προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή