Κρήτη

Επίθεση εργοδότη σε συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο


«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στο γραφείο της επιθεώρησης εργασίας ένας εργοδότης και μια συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα μια εργαζόμενη στις επιχειρήσεις του εργοδότη προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας τον εργοδότη της για εργασιακά ζητήματα.

Στη συνάντηση που κανονίστηκε στην Επιθεώρηση, έφτασαν ο εργοδότης και η εργαζόμενη η οποία συνοδευόταν από συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα “αίματα άναψαν” με αποτέλεσμα ο εργοδότης να επιτεθεί στη συνδικαλίστρια του ΕΚΗ μέσα στο γραφείο του επόπτη.

Μάλιστα, λόγω του επεισοδίου, κλήθηκε η αστυνομία για να αποτραπεί περαιτέρω ένταση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το flashnews.gr

Ανακοίνωση από την Ένωση  Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου:

«Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα τον προπηλακισμό της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον επιχειρηματία ΜΑΥΡΑΚΗ ΗΡΑΚΛΗ που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δεν φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Καραγιάννη ο οποίος προΐστατο της τριμερούς.
Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.


Σχολίασε το
Στην κορυφή