Άγιος Νικόλαος

Επίθεση σε νοσηλευτή από πατέρα νεαρού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επειδή δεν έβρισκε κρεβάτι


Νοσηλευτής που ήταν σε νυκτερινή βάρδια στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπήρξε θύμα αγανακτισμένου γονέα που έβλεπε να μην μπορεί να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το παιδί του, και μέσα στην αγανάκτησή του τον γρονθοκόπησε δύο φορές.

Σύμφωνα με όσα γράφει η ΑΝΑΤΟΛΗ, αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο πατέρας ενήλικου νεαρού ατόμου με χρόνια προβλήματα, αναζητούσε χώρο για τη νοσηλεία του παιδιού του, διότι η Παθολογική Κλινική ήταν γεμάτη και δεν υπήρχε κρεβάτι και χώρος για να νοσηλευτεί στην Κλινική. Ο άνθρωπος -χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου- έβλεπε πως στην Καρδιολογική υπήρχαν κρεβάτια και ζητούσε να μεταφερθεί εκεί το παιδί του. Κάποιοι προσπάθησαν να εξηγήσουν πως πρόκειται για διαφορετική κλινική με άλλες προτεραιότητες που δεν φιλοξενεί εύκολα περιστατικά της Παθολογικής. Στην προσπάθεια αυτή υπήρξε το επεισόδιο της χειροδικίας, όπως λένε οι πληροφορίες.

Από τον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό βιαιοπραγίας εις βάρος εργαζόμενου νοσηλευτή σε νυχτερινή βάρδια του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από συνοδό ασθενούς θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:


  1. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και εμείς ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων έχουμε πολλές φορές επισημάνει προς τις εκάστοτε διοικήσεις του Νοσοκομείου τα κενά που υπάρχουν στην υπηρεσία ασφαλείας του Νοσοκομείου και το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στους εργαζόμενους. Σε κάθε βάρδια υπάρχει ένας εργαζόμενος από την εταιρία σεκιούριτι ο οποίος ασκεί καθήκοντα τηλεφωνητή στο τηλεφωνικό κέντρο και παράλληλα έχει και το έργο της επίβλεψης ασφαλείας του Νοσοκομείου. Ουσιαστικά η υπηρεσία ασφαλείας υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης ατόμων. Έχουμε ζητήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ασφάλειας και μέχρι τότε την ενίσχυση της υπάρχουσας υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, όμως όλες οι εκκλήσεις μας κολλούν στην έλλειψη χρημάτων.
  2. Το Νοσοκομείο είναι μια υπηρεσία κοινωνικής ωφέλειας και όχι ένας ιδιωτικός χώρος και οι εργαζόμενοι σε αυτό εκτελούν δημόσια υπηρεσία. Αναλόγως θεωρούμε ότι η αστυνομία θα έπρεπε εφόσον ειδοποιείται για κάποιο περιστατικό να εξετάζει την εφαρμογή της νομοθεσίας περί διατάραξης της κοινής ειρήνης και όχι να ζητείται από τους εργαζόμενους να υποβάλουν προσωπικές μηνύσεις, λες και πρόκειται για προσωπική τους υπόθεση.
  3. Ζητούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και από την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με συνθήκες ασφάλειας και όχι εκτεθειμένοι σε διαφόρων προελεύσεων κινδύνους

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή