Λασίθι

Επτά αριστούχοι μαθητές από το Οροπέδιο Λασιθίου στο Ευρωκοινοβούλιο και σε τηλεοπτική εκπομπή

Επτά αριστούχοι μαθητές με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκη. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν ο δήμαρχος Οροπεδίου Ιωάννης Στεφανάκης κι άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και δημοσιογράφοι κρητικών ΜΜΕ.

Στόχος της πρωτοβουλίας του ευρωβουλευτή, πέρα από την επιβράβευση των αριστούχων νέων, ήταν η ενημέρωσή τους για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων αλλά και η ευαισθητοποίηση τους ως ευρωπαίων πολιτών για το ρόλο τους και το ρόλο της χώρας στην Ευρώπη. Ο Γ. Γραμματικάκης συζήτησε με τους νέους για τις πολύπλευρες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και την ανάγκη αλλαγών προς μια περισσότερο κοινωνική κατεύθυνση.

Η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των νέων σε τηλεοπτική εκπομπή στο στούντιο του ευρωκοινοβουλίου με θέμα » Το Μέλλον της Ευρώπης». Στην εκπομπή συμμετείχαν, επίσης, οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Ιωάννης Στεφανάκης και ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκπομπής έγιναν ζωντανές συνδέσεις με κανάλια της περιφέρειας. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις ανησυχίες των νέων για την ανεργία στην Ελλάδα. Υπογράμμισαν μάλιστα την επιθυμία τους να εργαστούν στη χώρα τους και κάλεσαν τους πολιτικούς να εργαστούν γι’ αυτό αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που δίνει στην Ελλάδα η συμμετοχή στην Ε.Ε.

Ο κ. Γραμματικάκης με αφορμή την επίσκεψη δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες, πολλοί νέοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη γνώση και την ουσιαστική τους πρόοδο. Δυστυχώς, αισθάνονται ότι τους στερούμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Αυτούς τους νέους, που η μόνη Ελλάδα που έχουν γνωρίσει είναι η Ελλάδα της κρίσης, πρέπει να πείσουμε ότι η ελπίδα για μια άλλη Ελλάδα σε μια Ευρώπη αλληλέγγυα δεν έχει χαθεί».

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή