Ιεράπετρα

Εβδομάδα εξελίξεων και συναντήσεων στην Αθήνα για αγροτικά θέματα της Ιεράπετρας


Με μια σειρά συναντήσεων στην Αθήνα για αγροτικά ζητήματα της Ιεράπετρας ξεκινά αυτή η εβδομάδα και στόχο θετικά αποτελέσματα στις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Σήμερα ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπο Κασίμη, ενώ αύριο και την Τετάρτη εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών από όλη τη χώρα θα συναντήσουν αρχικά τον Υπουργό κ. Αποστόλου και στη συνέχεια θα γίνει ανάλογη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και εκεί θα συμμετέχει ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης.

Παράλληλα προγραμματισμένες επαφές θα έχει και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας την Τετάρτη στην Αθήνα για θέματα του Δήμου με κυρίαρχο αυτό της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους Μπραμιανών.

O Μιχάλης Μαλλιωτάκης, τόνισε πως το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθεί η συνάντηση με τον κ. Αποστόλου και εκεί θα συζητηθούν προβλήματα που έχουν προκύψει με τον ΕΛΓΑ σε σχέση με οργανώσεις παραγωγών αλλά και πολύ πιεστικά φορολογικά θέματα. Ζητήματα ασφαλιστικά και του ΕΦΚΑ θα συζητηθούν την  επόμενη μέρα στο Υπουργείο Εργασίας.

Βασικό αίτημα των οργανώσεων παραγωγών θα είναι να επιστρέψουν οι αγρότες στο προηγούμενο ασφαλιστικό καθεστώς, ζήτημα το οποίο πλήττει κυρίως αυτούς που παράγουν περισσότερο, παρά τις εξαγγελίες για μειώσεις οι οποίες δεν αφορούν τα πιο δυναμικά αγροτικά τμήματα, τόσο της Ιεράπετρας όσο και της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα.

Ακούστε αναλυτικά:

.


Σχολίασε το
Στην κορυφή