Ιεράπετρα

Ευρωπαϊκή διάκριση για μια πρωτότυπη εργασία του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας [εικόνες]


Μια σημαντική επιβράβευση για μια πρωτότυπη εργασία από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας ήρθε μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ Colorful Songs στο οποίο συμμετέχουν τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Λιθουανία.

Χθες, απόγευμα Δευτέρας, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη με την παρουσία εκπαιδευτικών από τη Λιθουανία έγινε η βράβευση και η πιστοποίηση της δουλειάς του 2ου Νηπιαγωγείο  με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας «e Twinning», ενώ ήδη έχουν λάβει και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή.

Τα παιδιά από όλες τις χώρες συμμετείχαν στο πρόγραμμα με σκοπό να γνωρίσουν όλες τις μορφές της τέχνης μέσα από τα έργα καλλιτεχνών από τις χώρες τα σχολεία των οποίων συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Τα 51 παιδιά και οι 4 εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, από κοινού με τους μαθητές των υπόλοιπων χωρών μέχρι περασμένο Ιανουάριο ασχολήθηκαν με το έργο του Ιταλού ζωγράφου Renato Gutusso προσπαθώντας να εμπνευστούν από αυτό αλλά και να γνωρίσουν το ιταλικό τραγούδι, ενώ μετά τον Ιανουάριο ασχολήθηκαν με το έργο του Έλληνα ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη.  Στόχος ήταν βασισμένα στην δουλειά των ζωγράφων τα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές του ζωγραφιές ή να γράψουν ποιήματα και τραγούδια στις άλλες γλώσσες.

Τότε, όπως λέει η εκπαιδευτικός του 2ου νηπιαγωγείου Δέσποινα Τσιφετάκη η οποία μίλησε στο Ράδιο Λασίθι  ήρθε η ιδέα να γίνει μια προσπάθεια να ζωντανέψουν οι πίνακες του Γεώργιου Ιακωβιδη, χρησιμοποιώντας υλικά τα οποία το κάθε παιδί μπορούσε να βρει σπίτι του και έτσι να γίνει μια αναπαράσταση των πινάκων του. Αυτή ήταν μια ιδέα που ενθουσίασε τόσο τους συμμετέχοντες στις άλλες χώρες αλλά και τους αξιολογητές του  προγράμματαος Παράλληλα οι μαθητές των άλλων χωρών έμαθαν να τραγουδούν στα ελληνικά το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» και όπως είπε η κ. Τσιφετάκη το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό ιδιαίτερα με την καλή ελληνική προφορά που κατάφεραν να αποκτήσουν.

«Μόνο το μεράκι και η αγάπη για τη δουλειάα αυτή μπορεί να φέρει τέτοια αποτελέσματα. Προσπαθούμε να πάμε την μάθηση ένα βήμα παραπέρα και αυτή είναι μια αναγνώριση. Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε χθες το βράδυ από τα πολύ ζεστά λόγια που ακούσαμε από τους γονείς των μαθητών.»

 

Πριν από ένα μήνα λοιπόν, ήρθε η βράβευση της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε στους εκπαιδευτικούς ότι το 2ο Νηπιαγωγείο βραβεύτηκε και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας «e Twinning».

Στην Ιεράπετρα βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι εκπαιδευτικοί από τα άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όπου έχουν ξεναγηθεί στην περιοχή, ενώ σήμερα έκαναν επίσκεψη στο 10 Δημοτικό ενώ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και αντάλλαξαν δώρα. Μια Λιθουανή εκπαιδευτικός μάλιστα δώρισε στον κ. Καλαντζάκη ένα βιβλίο το οποίο είχε υπογράψει ο Δήμαρχος από την πόλη που έρχεται με σκοπό να του το δωρίσει. Αντίστοιχες επισκέψεις έχουν κάνει και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου στα Κανάρια Νησιά και τη Σικελία μέχρι τώρα.

Φέτος το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεχίζεται και τα παιδιά από όλες τις χώρες θα ασχοληθούν, θα ανακαλύψουν και θα εμπνευστούν από τα έργα του Ισπανού  ζωγράφου και Λιθουανού ζωγράφου αντίστοιχα.

Όπως λέει η κ. Τσιφετάκη το ότι το σχολείο συμμετέχει και διακρίνεται σε αυτό το πρόγραμμα έχει ωφέλη για το 2ο Νηπιαγωγείο αφού φέτος πήρε μια επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αναβάθμιση του εξοπλισμού τ του με προτζέκτορες κλπ, κάτι που αναβαθμίζει τη δουλειά που γίνεται καθημερινά

Στις φωτογραφίες μερικά από τα έργα των μαθητών της Ιεράπετρας, από τις επισκέψεις των εκπαιδευτικών στην Ιεράπετρα και από την εκδήλωση χθες το βράδυ στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή