Ιεράπετρα

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι στο Καβούσι με κτηνοτρόφους μετά την «τρομοκρατική» καταστροφή σε αμπέλι


Μια πολύ μεγάλη καλλιέργεια αμπέλου με 500 κουρμούλες καταστράφηκε ολοσχερώς στο Καβούσι και ένα πρόβλημα που κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο στην συγκεκριμένη κοινότητα, αλλά και σε όλες σχεδόν γύρω από τον ορεινό όγκο της Θρυπτής έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στους κατοίκους του χωριού, ότι πρόκειται για μια κίνηση εκδίκησης από «γνωστούς-άγνωστους» κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο χωράφι κάτι πριν από περίπου 1,5 μήνα, ο ιδιοκτήτης είχε βρεί μέσα  8 ανεπιτήρητα ζώα, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κατέσχεσαν τα ζώα, τα οποία σφάχτηκαν και μοιράστηκαν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιεράπετρας, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία.

(Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Σε επικοινωνία του Ράδιο Λασίθι με τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας, μας τόνισε πως έχει σκοπό να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, θα ζητήσει ακρόαση από τον Εισαγγελέα Λασιθίου, με σκοπό να βρει λύση το πρόβλημά του, αφού η χθεσινή καταστροφή δεν ήταν η πρώτη.

Ο Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, λαογράφος-δημοσιογράφος και κάτοικος του χωριού ήταν ένας απ’ τους πρώτους που πήγε στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, είδε από κοντά τι έχει γίνει, και με τις φωτογραφίες του και το κείμενό του, έδωσε δημοσιότητα στο πρόβλημα.

Σήμερα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, για ένα πρόβλημα που κρατάει τα τελευταία 35 χρόνια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης από συγκεκριμένα άτομα που όλοι γνωρίζουν ποια είναι, επειδή πλέον έχουν αρχίσει να έχουν συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου για τα ανεπιτήρητα ζώα.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ήταν η δεύτερη φορά που κάλεσε την αστυνομία να κατάσχει ανεπιτήρητα και έτσι βλέποντας ότι υπάρχει κάποιος που δεν φοβάται, φρόντισαν να στείλουν σε αυτόν και σε όλους τους άλλους ένα σαφές μήνυμα.

Οι κάτοικοι του χωριού όπως λέει ο κ. Κουδουμογιαννάκης έχουν εξαγριωθεί από το χθεσινό περιστατικό, ενώ το βασικό αίτημα είναι να συνεχίζει και να ενταθεί ακόμα περισσότερο η εφαρμογή της νομοθεσίας αφού αυτό είναι το μόνο μέτρο που έχει συνέπειες στους κτηνοτρόφους, αφού πρακτικά είναι ένα πρόστιμο που πληρώνεται αμέσως.

Τα ανείσπρακτα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί στους κτηνοτρόφους τις τελευταίες είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ, τόνισε ο κ. Κουδουμογιαννάκης, και το να μπει άλλο ένα δεν έχει καμία συνέπεια, αφού δεν πρόκειται να πληρωθεί. Μόνο η κατάσχεση των ζώων είναι λύση, τόνισε ο ίδιος.


 

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή