Ιεράπετρα

Το φεστιβάλ τελείωσε, οι προετοιμασίες για το επόμενο ξεκινούν με σημαντικές υποσχέσεις από την Περιφέρεια


Άλλο ένα φεστιβάλ, το 7ο κατά σειρά,  ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ιεράπετρα, τα βραβεία δόθηκαν, οι θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα επέστρεψαν στα μέρη τους και πλέον ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα έχει ήδη ξεκινήσει!

Στο Ράδιο Λασίθι βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Μανόλης Γεωργαλάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης, δύο απ’ τους πρωτεργάτες για την διεξαγωγή του φεστιβάλ και για αυτή τη χρονιά στην Ιεράπετρα και μίλησαν για όσα έγιναν ή δεν έγιναν στη φετινή διοργάνωση και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Αυτό που τονίστηκε εξαρχής ήταν η βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και προσωπικά του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος κράτησε την υπόσχεσή του για τη χρηματοδότηση τόσο του φετινού αλλά και του περσινού φεστιβάλ, όμως τελικά δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Ο κ. Αρναουτάκης στην τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου έδωσε την υπόσχεση για επιπλέον χρηματοδότηση με 10.000 ευρώ στο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας, άλλες 10.000 πήγαν στις θεατρικές ομάδες της Σητείας, ενώ σημαντικότερο ίσως, ήταν η πρόθεση του να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση της αίθουσας Μελίνα Μερκούρη μετά από μελέτη την οποία πρόκειται να εκπονήσει ο Δήμος Ιεράπετρας.

Τα σχέδια για την ανακαίνιση της αίθουσας είναι πολλά και πρόκειται να πάρουν την τελική τους μορφή τους επόμενους μήνες, και οι μεγαλύτερες ανάγκες αφορούν κυρίως την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως ο φωτισμός, αλλά και την προσθήκη μιας αυλαίας και ενός μηχανισμού για να μεταφέρονται ευκολότερα τα σκηνικά. Ενέργειες δηλαδή που θα δώσουν την ευκαιρία να γίνονται θεατρικές παραστάσεις υπό πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.

Στα επόμενα σχέδια του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου είναι επίσης να γίνουν περισσότερες παραγωγές, όπως έγινε φέτος με την παράσταση του «Τζουάνες», που στόχο θα έχουν να μεταφέρουν το όνομα της Ιεράπετρας όσο μακρύτερα γίνεται.

Όσο για τη φετινή διοργάνωση κοινή πεποίθηση ήταν πως το επίπεδο ήταν καλύτερο από τις άλλες χρονιές ενώ όπως τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο κ. Βαρδάκης, «αν έλειπε το κομμάτι των βραβεύσεων θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία». Κι αυτό γιατί δεν έλειψαν οι γκρίνιες όπως είπε, όμως αυτό είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο Φεστιβάλ διότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη διάκριση. Φέτος μάλιστα το βραβείο της κριτικής επιτροπής  έτυχε να είναι ίδιο με αυτό το κοινού, κάτι το οποίο δείχνει πως η παράσταση που κέρδισε είχε κοινή αποδοχή.

Το ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ της Ιεράπετρας φάνηκε και από τις αυξημένες συμμετοχές από ερασιτεχνικές ομάδες που ξεπέρασαν τις 30, κάτι το οποίο κανείς δεν περίμενε, αλλά και από τα άτομα που συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή, γνώστες του θεάτρου, που έφεραν κύρος στη διοργάνωση.

Όσο για τα επόμενα βήματα, αυτό που τονίστηκε είναι πως πέρα από τις περισσότερες παραγωγές που θα προσπαθήσει να κάνει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου, στόχος θα είναι να γίνονται μικρά βήματα βελτίωσης κάθε χρονιά, ενώ υπάρχει και μια ιδέα για την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου θεατρικού φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες και από άλλα φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξη του τελικού νικητή!

Ακούστε αναλυτικά όλη τη συζήτηση:


Σχολίασε το
Στην κορυφή