Ιεράπετρα

Για καυσόξυλα τα καμμένα πεύκα στο Σελάκανο

Μέχρι 5 τόνους καμμένα πεύκα θα μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες του Λασιθίου από καμμένα δέντρα του νομού σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της την Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Συλιγάρδο  τα καμμένα δέντρα αφορούν κυρίως παλιά και νέα καμμένα πεύκα στο Σελάκανο τα οποία είναι επικίνδυνα και αναπτύσσουν μύκητες που μπορεί να προσβάλλουν τα υπόλοιπα. Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι κατά προτεραιότητα θα δοθούν σε κατοίκους των περιοχών κοντά στο Σελάκανο, πάντα μετά από αίτηση που θα φαίνεται τι ποσότητες και από θα κοπούν τα δέντρα, ώστε να είναι γνωστό ποιος πάει που. Η κοπή θα γίνεται με την παρουσία δασικού υπαλλήλου που θα υποδεικνύει την τοποθεσία αλλά και τον τρόπο κοπής. Όπως τόνισε η εμπορική χρήση απαγορεύεται και εφόσον κάτι γίνει αντιληπτό θα γίνουν μηνύσεις και θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες ποινές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου ανακοινώνει ότι για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο οι πολίτες που επιθυμούν να προμηθευτούν δωρεάν ποσότητες καυσοξύλων έως 5 τόνους από τα δάση του Ν. Λασιθίου, παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα παρακάτω γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου:

  1. Στην έδρα της Υπηρεσίας στον Αγ. Νικόλαο Ρ. Καπετανάκη 8 τηλ. 2841082490.
  2. Στο Δασοφυλακείο Νεαπόλεως τηλ 2841-33733 Κτίριο Α.Τ.
  3. Στο δασοφυλακείο Οροπεδίου τηλ. 2844340141 Δημαρχείο.
  4. Στο Δασονομείο Σητείας τηλ. 2843022000 Φουνταλίδου 31λ.
  5. Στο Δασοφυλακείο Ιεραπέτρας 2842022162 2ο χιλ. Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς.

Κατά προτεραιότητα τα καυσόξυλα θα χορηγηθούν από τις περιοχές του καμένου δάσους Μαλών – Σελακάνου, οι υλοτομίες θα πραγματοποιούνται με προσημειώσεις καμένων δένδρων υποδείξεις και παρουσία της Υπηρεσίας μας σε ημέρες και ώρες για τις οποίες θα υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός και ενημέρωση.

Σχολίασε το
Στην κορυφή