Ιεράπετρα

Iδιόκτητο κτίριο στην Ιεράπετρα θέλει να κατασκευάσει η Περιφέρεια Κρήτης για να μεταφέρει υπηρεσίες


Σε ιδιόκτητο χώρο επιδιώκει να μεταφέρει τις υπηρεσίες στην Ιεράπετρα η Περιφέρεια Κρήτης σε μια προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών της εξόδων, αξιοποιώντας παράλληλα ακίνητα-οικόπεδα που βρίσκονται σε αχρηστία, και έτσι έχουν ξεκινήσει διερευνητικές διαδικασίες από τις υπηρεσίες για το πως αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη και σε ποιο χώρο.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως για το σκοπό αυτό έχει υπολογιστεί και μπορεί να διατεθεί ένα ποσό των 600.000 ευρώ με το οποίο θα κατασκευαστεί ιδιόκτητο κτίριο, που θα έχει ως κύριο σκοπό θα έχει τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου που ήδη βρίσκονται στην Ιεράπετρα (Συγκοινωνιών-Μηχανολογικό, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας), υπηρεσίες για τις οποίες η Περιφέρεια Κρήτης δαπανά περίπου 12-15.000ευρώ το χρόνο για τα ενοίκια των γραφείων που σήμερα βρίσκονται στην οδό Ομηρείας.

Ο χώρος που φαίνεται πως έχει ένα προβάδισμα για την κατασκευή του νέου κτιρίου είναι ο χώρος του πρώην Πειραματικού Σταθμού του ΕΘΙΑΓΕ, πίσω ακριβώς από το ΤΕΙ-ΟΑΕΔ Ιεράπετρας, εντός σχεδίου πόλης, χώρος ο οποίος είναι παραχωρημένος στην Περιφέρεια, έκτασης 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί πρόσφατα έγινε αυτοψία για να φανεί η κατάστασή του, όπως και σε ένα μικρότερο οικόπεδο 600 τετραγωνικών σε διπλανό χώρο, επίσης του πρώην ΕΘΙΑΓΕ.

Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε πως στόχος θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση του μεγαλύτερου οικοπέδου ώστε να χτιστεί ένα μεγάλο κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις οποίες υπολογίζεται πως χρειάζονται περίπου 400 τετραγωνικά, ενώ τα υπόλοιπα θα μπορούσε η Περιφέρεια να τα ενοικιάζει ή να τα αξιοποιήσει με άλλους τρόπους.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή