Ιεράπετρα

To καλύτερο burger της Ελλάδας γεννήθηκε στην Ιεράπετρα και είναι φτιαγμένο με κουνέλι και ξύγαλο

received_10209828278198171

Την πρώτη θέση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Βurger κατέκτησε το βράδυ της Τρίτης η Σεφ από το εστιατόριο Πέλαγος της Ιεράπετρας Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσσοπούλου με μια δημιουργία που μυρίζει Κρήτη!


Η βραβευμένη σεφ με ένα μπιφτέκι που παρασκευάστηκε με ελληνικές πρώτες ύλες και συγκεκριμένα από κουνέλι στιφάδο, μια μους από ξύγαλο Σητείας αρωματισμένη με περγαμόντο και καραμελωμένα κοκκάρια κρεμμύδια και γλυστρίδα να συνοδεύουν το πιάτο, εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή καταξιωμένων ελλήνων Σεφ του 1ου Burger Challenge, κατέκτησε την 1η θέση, και πλέον θα ταξιδέψει στις 27 Νοεμβρίου στο Μονακό για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να συμμετέχει στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υψηλής Γαστρονομίας (Chef’s World Summit) μαζί με άλλους 1.000 Σεφ από όλο τον κόσμο.

received_10209828278238172Η Κωνσταντίνα μίλησε κατενθουσιασμένη για την επιτυχία της στο Ράδιο Λασίθι λέγοντας πως η ιδέα για την παρασκευή του συγκεκριμένου burger ήρθε μετά από την μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό της Ιεράπετρας ένα παρόμοιο πιάτο με κουνέλι στιφάδο σε κανελόνια, με την νέα χρονιά όμως το πιάτο που διακρίθηκε θα σερβίρεται και στην Ιεράπετρα.


Η ίδια παρότι δεν κατάγεται από την Κρήτη προωθεί και χρησιμοποιεί όσο μπορεί τα κρητικά προϊόντα τα οποία έχει γνωρίσει από το 2006 όταν και ήρθε για πρώτη φορά, ενώ ξεχωριστή  θέση στην κουζίνα της έχουν τα προϊόντα από την Ιεράπετρα για τα οποία η ίδια τονίζει ότι είναι πολύ ποιοτικά και σε μεγάλες ποσότητες, και βέβαια το ξύγαλο Σητείας το οποίο κάνει θραύση στις κουζίνες του εξωτερικού.


Όσο για τις γεύσεις και την αποδοχή που έχει η δουλεία της στο εστιατόριο Πέλαγος ή ίδια λέει ότι κόσμος στην Ιεράπετρα είναι πολύ ανοιχτός σε νέες γεύσεις εφόσον ικανοποιούνται οι ανάγκες του ενώ η μεγαλύτερη αναγνώριση είναι όταν οι πελάτες της δίνουν το ελεύθερο να μαγειρέψει όπως θέλει η ίδια αφού εκεί φαίνεται η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση της δουλειάς της και αυτή η ελευθερία είναι που επιτρέπει για ακόμα καλύτερες δημιουργίες!

Πλέον η δημιουργία του burger με το κουνέλι στιφάδο θα δουλευτεί ακόμα περισσότερο για να παρουσιαστεί στο Μονακό αφού εκεί οι απαιτήσεις θα είναι πάρα πολύ μεγαλύτερες, ενώ !

received_10209828926854387

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή