Ιεράπετρα

«Κάποιους τους ενοχλεί που γίνονται έργα στην Ιεράπετρα»


Aπαντήσεις μετά τα όσα αναφέρει ο Μανώλης Λουτσέτης σχετικά με την δημοπράτηση του αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην οδό Νικηφόρου Φωκά δίνει στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσιας του Δήμου Ιεράπετρας Μάνος Λουτσέτης.

Μια επιστολή που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την  ακύρωση και επανάληψη της δημοπρασίας ενός αντιπλυμμηρικού έργου, από την οδό Κύπρου με κατεύθυνση στη θάλασσα δίπλα από την Εθνική Τράπεζα, κάτι που όμως που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως η συγκεκριμένη μελέτη, όπως και όλες οι υπόλοιπες πάντα επικαιροποιούνται, λαμβάνονται υπόψη νεότερα δεδομένα και ιδιαίτερα στοιχεία, και αυτό έγινε και αυτή τη φορά.

Ο αγωγός όπως είπε έρχεται να λύσει σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης, όμως δεν είναι το μοναδικό έργο που πρέπει να κατασκευαστεί για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα, γιαυτό και δεν προβλέφθηκε ένας μεγαλύτερος σε χωρητικότητα αγωγός.

Για τη μελέτη λήφθηκε επίσης υπόψιν η υφιστάμενη κατάσταση στην συγκεκριμένη οδό στην οποία βρίσκονται πολλά δίκτυα του ΟΤΕ και της  ΔΕΗ και δεν επέτρεπαν ένα μεγαλύτερης έκτασης έργο.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως το έργο βρίσκεται εντός προδιαγραφών αφού σε αντίθετη περίπτωση θα είχε ήδη ακυρωθεί μετά τους ελέγχους που όπως κάθε φορά γίνονται τόσο για τα διαδικαστικά όσο και για τα τεχνικά θέματα, ενώ οι εργολάβοι που έχουν λάβει τα τεύχη  δεν έχουν κάνει καμία ένσταση.

Τελικά όπως είπε το έργο θα δημοπρατηθεί κανονικά και αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2017 θα έχει υπογραφεί η σύμβαση ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Τέλος σχετικά με την ίδια την  επιστολή που στάληθκε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος σχολίασε πως μάλλλον «σε κάποιους δεν αρέσει να γίνονται έργα στην Ιεράπετρα» ενώ αν μετά από έρευνα είχαν διαπιστωθεί λάθη θα έπρεπε να έχει υπάρξει μια επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία αν υπήρχε πρόθεση βοήθειας, και όχι να γίνονται τέτοιες ενέργειες τη μέρα της Δημοπρασίας.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή