Ιεράπετρα

Καθαρισμοί ρεμάτων όλο το Δεκέμβρη στην Ιεράπετρα, πίεση μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική


Πολλά ρέματα παραμένουν ακαθάριστα στην Ιεράπετρα όμως οι εργασίες καθαρισμού φέτος δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα, όπως γινόταν περασμένες χρονιές.

Νωρίτερα στο Ράδιο Λασίθι δημοσιεύσαμε φωτογραφίες με παράπονα ακροατών από προβληματικά και ακαθάριστα ρέματα και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και αρμόδιος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας μίλησε για τις κινήσεις που κάνει ο Δήμος παρά το ότι η αρμοδιότητα των καθαρισμών ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Όπως είπε, φέτος και ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική, η πίεση από τους Δήμους στις περιφερειακές ενότητες για περισσότερους καθαρισμούς είναι πολύ πιο έντονη και έτσι οι καθαρισμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να έρθουν τα ρέματα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αρμοδιότητα στους Δήμους δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η ανάγκη να ενημερώνεται σωστά η αρμόδια υπηρεσία και να προχωρά στους καθαρισμούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε Λασιθίου βρέθηκε στην Ιεράπετρα και είδε από κοντά κάποια ρέματα που υπέδειξε η υπηρεσία καθαριότητας, τα χρειάζονται άμεσες εργασίες καθαρισμού (Bαίνια, Λιβάδια, Πετρούνια-Κρεμαστά, Καλαμαύκα) και κάποια άλλα για τα οποία υπάρχουν παράπονα από πολίτες όπως του Κεντριού. Πολλά απ’ αυτά τα ρέματα δεν είχαν καθαριστεί για χρόνια αναφέρει ο Γιώργος Ασπραδάκης και έτσι οι εργασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον για όλο το Δεκέμβριο.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή