Κρήτη

Κερδισμένο Λασίθι και Ηράκλειο από τους επισκέπτες του Πάσχα


Το Ηράκλειο και το Λασίθι ήταν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας την περίοδο του Πάσχα, ενώ η κίνηση στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης διπλασιάστηκε και έφθασε τις 59.000 επιβάτες, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι αφίξεις από το εξωτερικό έφθασαν τις 59.000 άτομα έναντι 30.000 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Επίσης η κίνηση από το εσωτερικό κατέγραψε και αυτή σημαντική αύξηση αφού έφθασε περίπου τους 24.000 επιβάτες φέτος έναντι 17.000 πέρυσι.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, ότι καθημερινά έχουμε από 35 έως 65 πτήσεις τσάρτερ και οι πληρότητες των αεροσκαφών ξεπερνούν το 80%.

Την ίδια ώρα ελαφρά μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου με βάση τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου από τη Μεγάλη Τέταρτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα πλοία που κατέπλευσαν στο λιμάνι μετέφεραν συνολικά 23.273 άτομα από τα οποία τα 21.480 είχαν αφιχθεί μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.

Αντίστοιχα πέρυσι από τη Μεγάλη Τέταρτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα πλοία που κατέπλευσαν στο λιμάνι μετάφεραν συνολικά 26.704 άτομα από τα οποία τα 23.652 είχαν αφιχθεί μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή.

πηγή: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ


Σχολίασε το
Στην κορυφή