Κρήτη

Φορτώθηκε χωρίς να ταξιδέψει το καράβι – Αναμονή για την απόφαση ΠΝΟ

φωτο αρχείου

Στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένει το πλοίο των Μινωικών Γραμμών που αναμενόταν να αποχωρήσει απο το λιμάνι του Ηρακλείου φορτωμένο με επιβάτες και αγροτικά προϊόντα.

Στο λιμάνι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης περίπου 100 αγρότες από την Ιεράπετρα και το Τυμπάκι και έγιναν συζητήσεις μεταξύ του Λιμεναρχείου και της πλοιοκτήτριας εταιρίας για να παρθεί μια απόφαση και να τηρηθούν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί.

Περίπου στις 20:30 ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΝΟ στην οποία δεν πάρθηκε απόφαση για τη λήξη ή μη της απεργίας, μια απόφαση που περίμενε η πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία πάντως δέχεται να ταξιδέψει το πλοίο. Νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη της ΠΝΟ με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον Υπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για λύση του προβλήματος.

Aρχικά το Λιμεναρχείο δεν επέτρεπε τον απόπλου, όμως αργά το βράδυ οι πόρτες του πλοίου άνοιξαν και μπήκαν μέσα  οι νταλίκες με τα πρώιμα κηπευτικά, ενώ επιβιβάστηκαν και επιβάτες οι οποίοι ανέμεναν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες το δρομολόγιο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι την απόφαση της ΠΝΟ.


Σχολίασε το
Στην κορυφή