Κρήτη

Mαζική τυποποίηση στο ελαιόλαδο όλης της Κρήτης για καλύτερες τιμές, προτείνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου

Να αλλάξει η τύχη του κρητικού ελαιόλαδου στις παγκόσμιες αγορές, με την προσθήκη ενιαίου ονόματος, καθώς και ενιαίας μαζικής τυποποίησης, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και δήμαρχος του Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Είναι ο μόνος δρόμος, τόνισε, ώστε να γίνει στο εξής το κρητικό λάδι πιο κερδοφόρο και ανταγωνιστικό, τονίζοντας πως είναι ανεπίτρεπτο, η τιμή του ελαιόλαδου του νησιού να είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή άλλων ελληνικών περιοχών όπως της Πελοποννήσου.

Να γίνει μαζική παραγωγή εξαγωγών κρητικού ελαιολάδου με ενιαία τυποποίηση, όμως, με συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένη πολιτική, προτάσσει ο πρόεδρος του πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και δήμαρχος του Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, που υπογραμμίζει πως μόνο με αυτόν τον τρόπο, το κρητικό λάδι θα γίνει το πιο κερδοφόρο προϊόν του νησιού.

Συν τοις άλλοις η ύπαρξη πολλών τυποποιητηρίων ελαιολάδου, υπενθυμίζει ο Γ. Μαρινάκης, δεν ευνοεί καθόλου την αύξηση της τιμής, ενώ υπογραμμίζει το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Πελοπονήσσου όπου εκεί η τιμή έχει αγγίξει ήδη τα 4 ευρώ ενώ στην Κρήτη δεν ξεπερνάει τα 3,5 ευρώ το κιλό.

Στόχος αυτής της λογικής όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, είαι το νησί να αποκτήσει το δικό της λάδι ΠΟΠ, που θα το καθιστά περισσότερο ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές.

πηγή: neakriti.gr

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή