Ιεράπετρα

Mικρό καλάθι για την Ιεράπετρα από τον Χ. Κασίμη – Δύσκολο το κρατικό χρήμα για τα Μπραμιανά


Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις ήρθε στην Ιεράπετρα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπυξης ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του με αγροτικούς φορείς και στις 19:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αρμόδιος Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου, έλαβε υπομνήματα από τον Δήμο Ιεράπετρας, στην πρωινή συνάντηση με το Δήμαρχο και ενημερώθηκε πλήρως για τα «καυτά» αγροτικά αιτήματα της περιοχής, και στη σύσκεψη που έγινε στον ΤΟΕΒ λίγο αργότερα.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε μια επίσκεψη στο Φράγμα Μπραμιανών, όπου ο κ. Κασίμης είδε από κοντά την πολύ δύσκολη κατάσταση και τα προβλήματα λειψυδρίας που πιέζουν άμεσα την Ιεράπετρα.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, η παρέμβαση του κράτους σε περίπτωση κρίσης θα υπάρξει εφόσον χρειαστεί, ενώ για τα έργα στο φράγμα Μπραμιανών και την προσαγωγό διώρυγα του Μύρτους, τόνισε πως τα χρήματα θα έρθουν από κοινοτικούς πόρους και μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν τακτοποιηθεί οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς την ΕΕ και θα έχει ανοίξει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί και η προσαγωγός Μπραμιανών μέσα στο 2018.

Η κατάσταση επείγοντος που έχει δημιουργηθεί στο φράγμα είναι κάτι που και ο ίδιος διαπίστωσε με την επίσκεψή του, και όπως είπε θα διερευνήσει την πιθανότητα να δοθεί κρατικό χρήμα, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν νωρίτερα, κάτι που όμως θεωρεί πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Για το φράγμα Αγίου Ιωάννη ανέφερε πως δεν υπάρχουν τελειωμένες μελέτες ώστε να μπορεί να πει κάτι συγκεκριμένο, ενώ στην αποψινή ενημερωτική συνάντηση τόνισε πως θα παρουσιάσει όλα τα μέτρα και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχονται στον αγροτικό κόσμο με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, τη μείωση του κόστους κλπ.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι και τον Δημήτρη Τουρλούλη,  ο Χαράλαμπος Κασίμης:


Σχολίασε το
Στην κορυφή