Κόσμος

Μυστήριο με θαλάσσιο πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή των ΗΠΑ


Ο τυφώνας Χάρβεϊ δεν έδιωξε μόνο τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, αλλά κατά πως φαίνεται και τα θαλάσσια πλάσματα από τον υδάτινο κόσμο τους.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα, η Preeti Desai, υπεύθυνη των social media της περιβαλλοντολογικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «National Audubon Society», εντόπισε και φωτογράφησε σε μία παραλία του Τέξας ένα μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα. Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους χρήστες του Twitter για την αναγνώρισή του.

Μιλώντας στo Earth Touching News Network, η Desai ανέφερε: «Με μία πρώτη ματιά μου φάνηκε σαν πλάσμα της βαθιάς θάλασσας. Η αρχική μου σκέψη ήταν πως επρόκειτο για μύραινα, αλλά όταν πλησίασα συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν κάτι τέτοιο, βασικά λόγω του στόματός του».

Οι περισσότεροι θαλάσσιοι βιολόγοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της Desai αποφάνθηκαν πως ήταν κάποιου είδους χελιού, αλλά δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν το ακριβές είδος.

Ο δρ. Κenneth Tighe, ειδικός επί των χελιών και βιολόγος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πλάσμα είναι ένα «Aplatophis chauliodus», ένα χέλι με μεγάλους κυνόδοντες ή χαυλιόδοντες.

Αυτού του είδους τα πλάσματα ζουν σε βάθος περίπου 30 – 90 μέτρων και περνούν το μεγαλύτερο διάστημα κρυμμένα μέσα στις φωλιές τους. Το πως ακριβώς, όμως, ξεβράστηκε στην ακτή αποτελεί μυστήριο.

Όσο για το γεγονός ότι τα συγκεκριμένο πλάσμα φαίνεται να μην έχει μάτια, σύμφωνα με το Earth Touching News, ακριβώς επειδή το είδος αυτό έχει πολύ μικρά μάτια είναι και τα πρώτα που χάνονται κατά το στάδιο της αποσύνθεσης.


Σχολίασε το
Στην κορυφή