Ιεράπετρα

Παντελάκης: Το Μύρτος πρέπει να τιμήσει τον σπουδαίο Ολλανδό

Μια μέρα μετά το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου για την αγροτική Ιεράπετρα και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Μύρτους, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως πλέον πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τιμηθεί ο Ολλανδός που πρόσφερε όσο λίγοι στην περιοχή και αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας.

Όπως είπε ο κ. Παντελάκης ο «Κάιζερ» όπως ήταν γνωστός, ήταν ίσως το σημαντικότερο πρόσωπο, μετά τον Πάυλο Κούπερ, σε ότι αφορά την ανάπτυξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ιεράπετρα. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που ζούσε για δεκαετίες στην περιοχή, όσοι δούλεψαν μαζί του τον περιέγραφαν ως τελειομανή και αυστηρό στη δουλειά του και είχε απασχολήσει και έχει βοηθήσει πολύ μεγάλο αριθμό Ιεραπετριτών. Πολλοί σπόροι είχαν εφευρεθεί στο δικό του εργαστήριο και είχε αναπτύξει την ποικιλία της πιπεριάς κέρατο που χρησιμοποιείται ευρέως στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας αλλά και οικονομικών δυσκολιών, είχε απομονωθεί σε ένα βαθμό στο σπίτι του δίπλα στο θερμοκήπιο και τον βλέπαμε όλο και πιο αραιά στο Μύρτος.

Πλέον ως τοπική κοινότητα έχουμε χρέος να δούμε πως θα τον τιμήσουμε, έστω και μετά θάνατο, τόνισε ο κ. Παντελάκης.«Ίσως δώσουμε το όνομά του σε κάποιο δρόμο, θα το σκεφτούμε, και θα το συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας.»

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή