Αγροτικά

Παράταση μέχρι την Παρασκευή δηλώσεων για τις έκτακτες ενισχύσεις – 448 στην Ιεράπετρα μέχρι τώρα


Μπορεί η προθεσμία για δηλώσεις στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να τελείωσε την περασμένη Παρασκευή, όμως η προθεσμία για υπεύθυνες δηλώσεις όσων έχουν υποστεί ζημιές και θέλουν να μπουν στη λίστα που θα δοθεί για την διεκδίκηση των έκτακτων ενισχύσεων, έχει πάρει παράταση μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Οι δηλώσεις γίνονται στο Πρωτόκολλο του Δήμου στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων Αργύρης Πανταζής, στον Δήμο Ιεράπετρας έχουν υποβληθεί 448 δηλώσεις, απ΄τις οποίες οι 203 στο ΚΕΠ Ιεράπετρας, 31 στον Άγιο Ιωάννη, 87 στον Μακρύ Γιαλό 39 στις Μάλες και 88 συνολικά για ενισχύσεις ΠΣΕΑ (ΚΟΕ).

Από αυτές μόλις οι 48 αφορούν τον ΕΛΓΑ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι 39 δηλώσεις για κατεστραμμένο ελαιόκαρπο που έγιναν στις Μάλες.

Από χθες έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάλυσης των δηλώσεων, ανά είδος, καλλιέργεια, έκτασης της καταστροφής, ώστε τελικά να προκύψει κατά προσέγγισης το κόστος της καταστροφής σε όσα έχουν δηλωθεί και να γίνει το ανάλογο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο νούμερο που θα προκύψει θα προστεθεί, ανέφερε ο κ. Πανταζής και το κόστος της παραγωγής που καταστράφηκε δηλαδή το χαμένο εισόδημα των παραγωγών.

Η διαδικασία αυτή γίνεται σε συνεννόηση με τους δύο περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Δασκαλάκη και Γιάννη Γουλιδάκη, ενώ στηρίζεται σε στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εμπορίου με τα οποία υπολογίζονται τα κόστη για διάφορα αγροτικά προγράμματα.


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή