Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης και Ευρωπαϊκές Ερευνητικές Υποδομές για τη Θάλασσα

Τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής EMBRC (European Marine Biological Resource Centre) φιλοξένησε η Περιφέρεια Κρήτης στις Βρυξέλλες, με θέμα «Η Θάλασσα και η Βιοποικιλοτητά της: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Υποδομών».

Παρουσία εκπροσώπων της E.E. (DG Mare, DG RTD, DG Environment), αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις ερευνητικές υποδομές και τους θαλάσσιους γενετικούς πόρους, το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο για τη διασφάλιση της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την πρόσβαση στη θάλασσα. Η υποδομή EMBRC αποτελεί ένα ευρύ, ευρωπαϊκό στρατηγικό μηχανισμό που υποστηρίζει τη θαλάσσια βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

H συζήτηση επικεντρώθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης των Περιφερειών για να ανιχνεύσουν τις κοινές μελλοντικές συνεργασίες για την πρόσβαση στη θάλασσα και την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων, σε σχέση με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα αλλά και τις επιχειρηματικές ανάγκες. Το γεγονός αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κρήτη, ως νησιωτική Μεσογειακή Περιφέρεια που κατέχει την Αντιπροεδρία της Συνέλευσης των Παρακτίων Ευρωπαϊκών Περιφερειών επί των θαλασσίων θεμάτων (CRPM), διαθέτοντας σημαντικό ερευνητικό δυναμικό, και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι συνέργειες με ευρωπαϊκούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα και ερευνητικές πρωτοβουλίες, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα νέων επιχειρηματικών δράσεων (αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, βιοτεχνολογία, διατροφή, φαρμακολογία κ.α.).

Την Περιφέρεια Κρήτης που φιλοξένησε την εκδήλωση στο χώρο του Γραφείου της στις Βρυξέλλες, εκπροσώπησαν: η Δρ. Ε. Χατζηγιάννη, Δ/ντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και ο Δ. Ανδρούτσος που καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και τους συντονιστές της ερευνητικής υποδομής. Από την Κρήτη, συμμετείχε επίσης το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, βασικός εταίρος της υποδομής EMBRC, με εκπρόσωπο την Δρ. Δ. Μάνου.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή