Κρήτη

Περιφερειάρχης: H Κρήτη σε ομηρία, η Ιεράπετρα δεν μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Εδώ και τώρα πλοία ασφαλείας για την Κρήτη είναι το αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη προς την κυβέρνηση, όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι. Όπως είπε από την πλευρά της Περιφέρειας από την πρώτη μέρα της απεργίας έχουν γίνει ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα, είτε με επιστολές συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως λίγο πριν τις 12 είχε την τελευταία επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή ο οποίος τον ενημέρωσε για τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί στους ναυτεργάτες με τους οποίους έχει προγραμματίσει συνάντηση και είναι σε αναμονή για να φανεί αν θα λήξει η απεργία. Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η λύση του πλοίου ασφαλείας αφού η Κρήτη δεν μπορεί να περιμένει ούτε μέχρι την Κυριακή για να φύγουν τα φορτία.

Μια άλλη λύση στο πρόβλημα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης είναι να γίνει ότι έγινε και στα Ιόνια Νησιά και την Τετάρτη στην Κρήτη, να πάρουν οι εταιρίες την ευθύνη να κάνουν δρομολόγια. Όπως είπε το πλοίο που ήρθε στα Χανιά για λογαριασμό πολυεθνικών, δεν είναι λύση ενώ αυτό που έγινε πλήττει άλλες επιχειρήσεις του νησιού.

Για το αίτημα που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως είναι ενήμερος για το θέμα, όμως από τις απαντήσεις που έχει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει αφού δεν υπάρχει κάποια φυσική καταστροφή.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή