Ιεράπετρα

Πιλοτικά μόνο στο κέντρο της Ιεράπετρας η ελεγχόμενη στάθμευση – 9 υποψήφιοι για την κατασκευή του πάρκο στο Μίνως


Απαντήσεις για σειρά από ενέργειες και εκρρεμότητες που υπάρχουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας έδωσε ο αντιδήμαρχος Μάνος Λουτσέτης, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Λασίθι.

Αφορμή, η έγκριση χρηματοδότησης για τη μελέτη που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρονικού δικτύο πάνω στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης με σκοπό την άμεσο έλεγχο κάθε σημείου του και περιορισμό των διαρροών οι οποίες πλέον θα φαίνονται αμέσως.

Η έγκριση του έργου προϋπολογισμού 867.000 ευρώ, παρότι ανακοινώθηκε χθες από πλευράς Υπουργείου μαζί με τα υπόλοιπα 70 για δήμους όλης της Ελλάδας, δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα στον Δήμο Ιεράπετρας, κάτι που όπως λέει ο κ. Λουτσέτης μετά από επικοινωνία που είχε χθες θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μια άλλη μελέτη η οποία επίσης έχει εγκριθεί και σύντομα προχωρά προς υλοποίηση τη αφορά το πάρκο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο οικόπεδο Μίνως. Όπως λέει ο κ. Λουτσέτης, ο διαγωνισμός για το έργο έληξε τις προηγούμενες μέρες και πλέον υπάρχουν 9 υποψήφιοι ανάδοχοι, οι προσφορές των οποίων θα ανοιχτούν την επόμενη Παρασκευή για να επιλεγεί ο τελικός εργολάβος. Από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις με ενστάσεις που πολλές φορές γίνονται, το έργο μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Ελεγχόμενη στάθμευση-Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων

Δύο θέματα που εδώ και καιρό είναι σε εκκρεμότητα φαίνεται πως επίσης θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα στην Ιεράπετρα.

Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, μετά και την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας γίνεται προσπάθεια για να πάρει άμεσα την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του. Αυτή θα γίνει πιλοτικά, σε μια από τις τρεις ζώνες που έχουν προβλεφθεί και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, ώστε να φανεί η αποτελεσματικότητά του και στη συνέχεια αναλόγως των αποτελεσμάτων θα επεκταθεί η εφαρμογή του και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης.

Σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί και ο κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων σε πεζόδρομους και πλατείες για τραπεζοκαθίσματα και εμπορικές χρήσεις, κανονισμός ο οποίος συνάντησε πολλές δυσκολίες στο να συνταχθεί και για αυτό έχει καθυστερήσει η παρουσίασή του, τόνισε ο κ. Λουτσέτης.

Πλέον είναι έτοιμος στο 100% για την πόλη της Ιεράπετρας και για ορισμένες τοπικές κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας και σύντομα θα παρουσιαστεί σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Έλλειψη νερού

Ένα άλλο θέμα το οποίο ήδη απασχολεί την υπηρεσία άρδευσης και ύδρευσης είναι αυτό της λειψυδρίας ειδικά στις ανατολικές περιοχές του Δήμου. Ο κ. Λουτσέτης ανέφερε πως η έλλειψη βροχών έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα και αναζητούνται λύσεις για το καλοκαίρι που έρχεται, στις περιοχές με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπου παράλληλα το νερό από τις πηγές χρησιμοποιείται από κοινού για την άρδευση όσο και για την ύδρευση, όπως συμβαίνει από το Κουτσουνάρι μέχρι το Μακρύ Γιαλό.

Μια νέα γεώτρηση στον Άγιο Ιωάννη έχει ήδη χωροθετηθεί από τον Δήμο και ενδέχεται σύντομα να διανοιχθεί, ενώ όπως έκανε και πρόσφατα ο ΤΟΕΒ Κουτσουρά, σε αυτή τη φάση ζητείται από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις σπατάλες στο νερό.

Ακούστε αναλυτικά:

.


Σχολίασε το
Στην κορυφή