Ιεράπετρα

Πιθανότητα για αποζημιώσεις στην Ιεράπετρα μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση

Δύο νέες αιτήσεις θα βρίσκουν σήμερα όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά στα σημεία που έχουν επιλεγεί στις τοπικές κοινότητες Μύρτους και Νέας Ανατολής. Όπως ανέφερε ο κ. Πανταζής στο Ράδιο Λασίθι υπάρχει μια πιθανότητα να δοθούν κάποια χρήματα αποζημιώσεων από το ταμείο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), τα οποία αφορούν ζημιές σε οικίες κ’ επιχειρήσεις (βοηθητικούς χώρους, συσκευαστήρια κλπ). Παρόμοιες αποζημιώσεις είχαν δοθεί σε ανάλογες περιπτώσεις μετά από πυρκαγιές στην Ηλεία, το Ρέθυμνο, Χανιά κ.α.

Όπως είπε ο κ. Πανταζής όσοι έκαναν χθες τις πρώτες αιτήσεις που ήταν διαθέσιμες θα πρέπει να ξαναπάνε να συμπληρώσουν τις καινούριες, όμως ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, απαιτείται πολιτική βούληση για να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες και πως ο Δήμος απ’ την πλευρά του είναι υποχρεωμένος να βρει όλους τους τρόπους για να μπορέσει να έρθει οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα λάβει ο Δήμος απ’ την Περιφέρεια ο κ. Πανταζής είπε ότι οι ζημιές στα δίκτυα του Δήμου έχουν καταγραφεί αναλυτικά και η ανταπόκριση της Περιφέρειας είναι άμεση και το ποσά θα φτάσουν σύντομα στην Ιεράπετρα.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή