Ιεράπετρα

Πορεία και συνθήματα στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου έκαναν οι μαθητές των γυμνασίων της Ιεράπετρας [βίντεο]


Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα της δολοφονίας του 15χρονου τότε, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια και στην Ιεράπετρα όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι μαθητές των Γυμνασίων έκαναν σήμερα μια πορεία για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Η πορεία έκανε μια στάση για λίγα λεπτά και στο ΑΤ Ιεράπετρας όπου οι μαθητές φώναξαν συνθήματα, ενώ η πορεία συνεχίστηκε προς το Δημαρχείο της πόλης. Σε ένα σημείο μάλιστα όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας αστυνομικός πλησίασε την πορεία για να μάθει πως σκοπεύουν να κινηθούν με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει τα παιδιά που φώναζαν.

 

Το χρονικό των γεγονότων

Ο άδικος χαμός του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι χαραγμένος στο μυαλό κάθε ανθρώπου, που πριν από σχεδόν μία δεκαετία ξεσηκώθηκε κατά του …αδιανόητου, κατά του Επαμεινώνδα Κορκονέας ο οποίος για “επίδειξη ισχύος” -όπως κατέληξε η ελληνική Δικαιοσύνη- άφησε νεκρό στη συμβολή Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, το 15χρονο μαθητή και “λαβωμένο” ανεπανόρθωτα τον Νίκο Ρωμανό, τον αδελφικό φίλο στην αγκαλιά του οποίου ξεψύχησε.

Σήμερα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν κάθετο ως προς το τί συνέβη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Μέσα από 84 συνεδριάσεις, το ΜΟΔ Άμφισσας τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς μέχρι τότε τον βάραινε η ίδια πράξη, αλλά με ενδεχόμενο δόλο.

Όσο για το δεύτερο ειδικό φρουρό που κάθισε στο εδώλιο, Βασίλη Σαραλιώτη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (6-1) για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, το νομό Δράμας, και από τότε παραμένει ελεύθερος.

Και οι δύο αναμένουν την εξέλιξη της δίκης στο Μικτό Εφετείο της Λαμίας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία συνεχίζει με αργούς ρυθμούς, αφού έχει φτάσει μόλις στο στάδιο εξέτασης των αυτοπτών μαρτύρων.


Σχολίασε το
Στην κορυφή